KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2012. június 19., kedd 3 komment

2012. június 19., kedd 3 komment

Vicces, de finom? - Morzsa és ropogós a Momofukuból



Már vagy egy fél éve próbálok összebarátkozni Christina Tosinak, a legendás New York-i Momofuku Milk Bar cukrászának a könyvével. Nézegetem jobbról-balról, olvasom a recepteket, de se a képek, se a receptek nem eléggé meggyőzőek. Ritkán fordul elő velem, hogy veszek egy könyvet, de semmit sincs kedvem kipróbálni belőle. Valahogy ez már nekem is túl amerikai volt.
Közben meg persze szellemes is, tele van jó ötletekkel, jó alapokkal, és el tudom képzelni, hogy ott, élőben a Milk Barban összeáll a dolog egy látványos egésszé. De hogy ők macaront nem akadnak a cereal milk panna cottájukhoz, az tuti (én sem tudom, minek tettem rá, nem passzol, de ha már van itthon...).
Furik a könyvben a receptek, nem is nagyon hittem benne, hogy működhetnek, de a végén tényleg minden egész jól sikerült. A tejporos, pirított corn flakes tényleg ultraropogós; a panna cotta tényleg a szájban olvad, állaga ötös; a chocolate crumb hú de jó kakaós; a keksz jól is néz ki, és durván intenzív ízű.
Az alábbi chocolate crumb és corn flakes crunch rengeteg dologra használható. Fagyi tetejére mindkettő izgalmas, a csokisat belesütheted a kedvenc kekszedbe, hogy legyen benne meglepetés; a kukoricapelyhes pedig bármilyen gyümölcskrémet kilendít az unalomból.




Kukoricapelyhes ropogós


85 g kukoricapehely
20 g zsíros tejpor
20 g cukor
2 g só
65 g olvasztott vaj

1. Tedd a kukoricapelyhet egy nagy tálba, és morzsold össze a kezeddel, nagyjából a negyedére.
2. Add hozzá a száraz hozzávalókat, végül a vajat. Ettől elvileg nagyobb darabokba fog összeragadni, ezt terítsd szét sütőpapírral bélelt tepsin, és szárítsd 130 fokon 20 perc alatt aranybarnára. Hűtőben nagyon sokáig eláll.



Csokis morzsa

105 g liszt
4 g kukoricakeményítő
100 g cukor
65 g kakaópor
1 tk só
85 g olvasztott vaj

1. Szitáld át egy tálba a száraz hozzávalókat. Keverd el benne a vajat, és dolgozd morzsásra.
2. Terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, és süs 150 fokon 20 percig. Hűtőben ez is rém sokáig eláll.
Figyelem, nagyon jó minőségű, cukrozatlan kakaópor kell hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr855141122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KisCsetresz 2012.06.19. 14:52:00

hirtelen nem is értettem, miért kérdeztelek a tanfolyamról. de a mezzo kuzinnak olyan szép és érdekes a honlapja, hogy holnap lesz mit olvasgatnom :o)
mostanában nem lesz cukrászda, de a mezzo kuzinban szoktam tanfolyamot tartani. ha másra gondolsz, dobj egy e-mailt a marxonja@yahoo.com-ra.

KisCsetresz 2012.06.19. 14:52:00

összejött már a saját cukrászda? nem tartasz otthon tanfolyamokat?
süti beállítások módosítása