fotó: Tucsek Tündi
Azt már régóta tudjuk, hogy a só az édességek elengedhetetlen hozzávalója. De ha azt mondom, hogy vannak olyan desszertek, amiben a só legalább olyan fontos szereplő, mint a cukor? Ez a sósperec fudge egy pofonegyszerű, bolondos, jókedvre derítő nass.
Sósperec fudge
30 g vaj
450 g étcsokoládé
400 g cukrozott sűrített tej
160 g sós perec
A vajat, a csokit és a sűrített tejet vízgőz fölött összeolvasztom. Hozzáadom az összetördelt pereceket (néhányat egészben félreteszek). Kivajazok, és sütőpapírral kibélelek egy kb. 20x20 cm-es szögletes formát, beleöntöm a masszát. A tetejére rászórom az egészben maradt pereceket, aztán néhány órára a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen. Egy éles késsel 3x3 cm-es kockákra vágom.
(A recept eredetileg a Blikk Nők Konyha magazinban jelent meg.)