KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2015. október 07., szerda Szólj hozzá!

2015. október 07., szerda 0 hozzászólás

Ha akarom, torta, ha akarom, desszert: Sós karamellás sajttorta

soskaramell_mousse_kicsi.jpg

Én nem tudom, mitől olyan jó csatos üvegből édességet enni, de valamitől nagyon! Ezt a sajttortát nyugodtan megcsinálhattam volna tortaformában is, de most inkább ehhez volt kedvem. Te azért kipróbálhatod úgy is! 

Közben dübörög a Budapest Cheesecake receptverseny. Ráadásul most még egy héttel meghosszabbították a nevezést, így október 11-ig van még időtök, hogy kitaláljátok, lesüssétek a kedvenc sajttortátokat, és a receptjét elküldjétek a szervezőknek. A nyeremény egy piros Kitchen Aid - mit mondjak még? Ja, és én is benne leszek a zsűriben!

 

logo1-01.png

 

Sós karamellás sajttorta

(kb. 4 adag)

a sós karamellhez: 

150 g cukor

egy csepp citromlé

60 ml habtejszín

1/2 tk só

1 ek vaj

az aljához: 

100 g keksz (pl. Zabfalatok vagy az ikeás Pepperkakor)

30 g olvasztott vaj

a krémhez: 

200 g Philadelphia

150 ml habtejszín

pattogatott kukorica a tetejére

1. A karamellt jó előre elkészítem, hogy legyen ideje kihűlni. A cukrot egy kis citromlével felteszem főni. Csak addig keverem, amíg elolvad a cukor, utána már nem nyúlok hozzá. Ha már aranybarna, tehát karamellszíne és -illata is van, hozzáadom a tejszínt, és lehúzom a tűzről. Beleteszem a sót és a vajat is, félreteszem. 

2. Ha a karamell már szoba-hőmérsékletű (több óra is eltelhet), nekilátok a többi rész összeállításának. A kekszet ledarálom, összekeverem a vajjal. Minden csatos üveg aljára teszek belőle 2 evőkanálnyit. 

3. A krémsajtot simára keverem. A karamellt lemérem, és a harmadát félreteszem a pattogatott kukoricához. A maradékot a krémsajthoz keverem. 

4. A tejszínhabot felverem, és óvatosan a krémhez forgatom. Habzsákból az üvegekbe adagolom. 

5. Az elkészített pattogatott kukoricát megforgatom a karamellben, és minden desszert tetejére teszek belőle. 

Megj.: Ha tortakarikában szeretnéd elkészíteni, csinálj belőle dupla adagot, és adj hozzá kevés zselatint, hogy biztosan megálljon a lábán. 

Ezt a receptet a Philadelphia támogatta. (x)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr287892704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása