Igyekszem edzésben tartani magam a 28-ai, gluténmentes desszertes órámra, amit a Makifoodban tartok. Ezt pont nem fogjuk sütni aznap, de ez túl szimpla is lenne hozzá, bár egy elég jó bűnbeesés. Lesz viszont helyette financier borban főtt fügével, tapiókapuding édes-savanyú ananásszal, málnás csokoládétorta és quinoakeksz is, mert kipróbáljuk, hogy milyen, ha egyáltalán nincs liszt, milyen, ha olajos magvakkal helyettesítjük, és milyen, ha mindenféle mással.
Hogy milyen az élet: mióta Chef Makival elterveztük ezt az órát, mintha hirtelen mindenkinek lenne ilyen problémája valamilyen szinten, és magamon is furcsa jeleket vettem észre, de ez talán már csak a hipochondria. De még, ha bajom nincs is, akkor is unom már mindig a búzafinomlisztet enni.
Vaníliás sült banán chai sodóval
(4 adag)
a sodóhoz:
500 ml tej
fűszerek vegyesen: friss gyömbér, fahéjrúd, szegfűszeg, kardamommag
6 tojás sárgája
125 g cukor
a sült banánhoz:
4 db banán
110 g nádcukor
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
100 g rizsliszt
1/2 tk gluténmentes sütőpor
125 ml jéghideg víz
olaj a sütéshez
1. A sodóhoz a tejet felforralom a fűszerekkel. Lefedve 15 percig állni hagyom.
2. A tojássárgákat a cukorral kikeverem. A tejet leszűröm, újraforralom, és lassan, folyamatos keverés mellett a tojáshoz adom. Visszateszem a tűzre, és besűrítem.
3. A banánokat meghámozva egyenként négyfelé vágom. A cukrot, a vaníliát, a rizslisztet és a sütőport összekeverem, és hozzácsurgatom a vizet, hogy sima, palacsintatészta-szerű masszát kapjak.
4. Az olajat felforrósítom. Ha van maghőmérőd, érdemes használni, mert a banánokat 170-180 fok között érdemes sütni. (A sodót is könnyebb maghőmérővel csinálni, azt 85 fokig kell melegíteni.) Szóval a masszába mártom a banánokat, és 3-4 perc alatt kisütöm őket a forró olajban.
5. Még melegen edd meg, a sodóba mártogatva.
2013. február 10., vasárnap
Szólj hozzá!
2013. február 10., vasárnap 0 hozzászólás
Majdnem, mint a kínaiban: Vaníliás sült banán chai sodóval (gluténmentes)
tél banán gyümölcsös vanília gluténmentes kezdőknek is
A bejegyzés trackback címe:
https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr155141096
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.