KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. február 10., vasárnap komment

2013. február 10., vasárnap komment

Majdnem, mint a kínaiban: Vaníliás sült banán chai sodóval (gluténmentes)


Igyekszem edzésben tartani magam a 28-ai, gluténmentes desszertes órámra, amit a Makifoodban tartok. Ezt pont nem fogjuk sütni aznap, de ez túl szimpla is lenne hozzá, bár egy elég jó bűnbeesés. Lesz viszont helyette financier borban főtt fügével, tapiókapuding édes-savanyú ananásszal, málnás csokoládétorta és quinoakeksz is, mert kipróbáljuk, hogy milyen, ha egyáltalán nincs liszt, milyen, ha olajos magvakkal helyettesítjük, és milyen, ha mindenféle mással.
Hogy milyen az élet: mióta Chef Makival elterveztük ezt az órát, mintha hirtelen mindenkinek lenne ilyen problémája valamilyen szinten, és magamon is furcsa jeleket vettem észre, de ez talán már csak a hipochondria. De még, ha bajom nincs is, akkor is unom már mindig a búzafinomlisztet enni.

Vaníliás sült banán chai sodóval
(4 adag)

a sodóhoz:
500 ml tej
fűszerek vegyesen: friss gyömbér, fahéjrúd, szegfűszeg, kardamommag
6 tojás sárgája
125 g cukor

a sült banánhoz:
4 db banán
110 g nádcukor
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
100 g rizsliszt
1/2 tk gluténmentes sütőpor
125 ml jéghideg víz
olaj a sütéshez


1. A sodóhoz a tejet felforralom a fűszerekkel. Lefedve 15 percig állni hagyom.
2. A tojássárgákat a cukorral kikeverem. A tejet leszűröm, újraforralom, és lassan, folyamatos keverés mellett a tojáshoz adom. Visszateszem a tűzre, és besűrítem.
3. A banánokat meghámozva egyenként négyfelé vágom. A cukrot, a vaníliát, a rizslisztet és a sütőport összekeverem, és hozzácsurgatom a vizet, hogy sima, palacsintatészta-szerű masszát kapjak.
4. Az olajat felforrósítom. Ha van maghőmérőd, érdemes használni, mert a banánokat 170-180 fok között érdemes sütni. (A sodót is könnyebb maghőmérővel csinálni, azt 85 fokig kell melegíteni.) Szóval a masszába mártom a banánokat, és 3-4 perc alatt kisütöm őket a forró olajban.
5. Még melegen edd meg, a sodóba mártogatva.

tél banán gyümölcsös vanília gluténmentes kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr315141096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása