KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. február 11., hétfő komment

2013. február 11., hétfő komment

Fánk forrázott tésztából: Ördögpirula



 
 
Ezt a sütit a "fánk gyorsba" kategóriába sorolnám, mert bár én is szeretem a szalagos fánkot, csodálatos elégedettséggel tölt el, hogy ehhez sütőpor, se élesztő nem kell, kevés a hozzávaló és a ráfordított idő, de annál nagyobb az élvezet. Jópofa, hogy bár az alapja ugyanolyan forrázott tészta, mint például a profiterolnak, csak ez nem sütőben, hanem olajban készül el. Azt hiszem, egérke néven is ismert.
Mivel következő nap is ugyanolyan finom, mint frissen, simán megcsinálhatod este a másnapi ovis/sulis farsangra. Azon szoktam gondolkodni, hogy aki szalagos fánkot visz be, az hajnali hánykor kel, hogy időben begyúrja/dagassza/pihentesse/formázza/kelessze/megsüsse???
 
Ördögpirula
(15 db)
 
180 ml tej
105 ml víz
75 g vaj
egy csipet só
1 tk cukor
240 g liszt
3 db tojás
porcukor, cukrozatlan kakaópor és őrölt kardamom a hempergetéshez
olaj a sütéshez
 
1. A tejet a vízzel, a vajjal, a sóval és a cukorral felforralom. Lehúzom a tűzről, hozzáadom a lisztet, és leresztelem, azaz visszateszem a tűzre a lábost, és miután a masszát egy fakanállal egyneműre kevertem, kb. 1 perc alatt kicsit kiszárítom.
2. A tojásokat elektromos habverővel belekeverem.
3. Egy nagyobb lábosban az olajat kb. 170 fokosra forrósítom. Fagylaltoskanállal golyókat adagolok a masszából az olajba. 4-5 perc alatt megsülnek.
4. Az olajból kivéve lecsöpögtetem a fánkokat, és a porcukros, fűszeres kakaóporba hempergetem őket.
 


fánk kakaópor uzsonna középkezdő forrázott tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr265141095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hú, erre nem is gondoltam.
Hát, sehánykor, merthogy a legtöbb oviban az ÁNTSZ nem enged bevinni házi ezt-azt (miénkben legalábbis szóba sem jön). Sőt, gondolom semelyikbe nem engedi, csak nem mindenhol veszik komolyan. Azért baráti farsangra ez szuper recept, mint minden, amit előző nap el lehet készíteni, kössz!
süti beállítások módosítása