KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. március 06., szerda Szólj hozzá!

2013. március 06., szerda 0 hozzászólás

Így kell a franciából amerikait csinálni: Édes-sós breton




Kell hozzá egy klasszikus francia alaptészta, némi mogyoróvaj, egy kis pattogatott kukorica, és már kész is a katyvasz, ami ráadásul édes és sós egyszerre. Tudom, hihetetlen, de finom.

Édes-sós breton
(5 db)

a sablé bretonhoz:
200 g puha vaj
80 g porcukor
4 db tojássárga
2 g só
160 g liszt
25 g mandulaliszt
1/2 vaníliarúd

1. A vajat kikeverem a cukorral, és egyenként hozzáadom a tojássárgákat. Beleforgatom a sót, a lisztet és a mandulát a vaníliarúd kikapart magjaival.
2. Habzsákba töltöm, és kb. 8 cm átmérőjű tart gyűrűkbe (kis kerek fémkarikákba) töltöm. 180 fokos sütőben 20 percig sütöm. Hagyom a formában kihűlni.

a fleur de sel ganache-hoz:
80 g tejszín
50 g étcsokoládé
50 g tejcsokoládé
40 g puha vaj
1/2 tk fleur de sel só

1. A tejszínt felforralom, a kétféle csokoládéra öntöm, simára keverem. Eldolgozom benne a vajat és a sót is.
2. Az előbb használt tartformánál kisebb átmérőjű szilikonformába töltöm, és fagyasztóba teszem.

a sósmogyoró krémhez:
150 g mogyoróvaj (peanut butter)
20 g porcukor
40 g puha vaj

Az egészet simára keverem, aztán sima csöves habzsákba töltöm.

Kell még pattogatott kukorica, amit egy kicsit megforgatok egy kis ilyen karamellben.

Az összeállításnál a sablék tetejére teszek egy-egy csokoládékorongot, habzsákból sósmogyoró krémet nyomok köré, és a karamellás pattogatott kukoricával díszítem, esetleg még egy kis aranylappal. A lényeg végül mégis a cuki szívecskeformájú pöttyös tortacsipke az Oltári Bazárból.

vállalkozó mogyoróvaj tart ganache szelleműeknek

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr845141091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása