Mennyivel hálásabb, mint a macaron. Senkit nem érdekel, hogy terül-e, nőtt-e lába, hol repedt meg, milyen a színe, elég puha-e és ott ropog-e, ahol kell. Egyszerűen csak tök helyes.
Csokoládécsók málnahabbal
(kb. 25 db)
a csókhoz:
20 g étcsokoládé
20 g törökmogyoró
1/2 tk kukoricakeményítő
3 tojásfehérje
egy csipet só
185 g cukor
1/2 tk balzsamecet
1 ek cukrozatlan kakaópor
a habhoz:
100 ml tejszín
250 g mascarpone
4 ek málnalekvár
1. A csokit és a mogyorót felaprítom, a keményítővel összekeverem.
2. A tojásfehérjéből a sóval lágy habot verek, három részletben hozzáadom a cukrot, kemény habbá verem. Beleteszem a balzsamecetet és a kakaót, egy kicsit még tovább verem.
3. Óvatosan beleforgatom a csokis keveréket.
4. Habzsákba töltöm, kb. 200 forintos nagyságú habcsókokat nyomok belőle sütőpapírral bélelt tepsikre.
5. 150 fokon 35 percig sütöm, lekapcsolom, és zárt sütőben még 15 percig hagyom száradni a habcsókokat.
6. A mascarponét a tejszínnel kemény habbá verem, márványosan beleforgatom a málnalekvárt. (Ha nincs otthon málnalekvár, pürésíthetünk cukorral felfőzőtt málnát is.)
7. Ezt is habzsákba teszem, és összetöltöm vele a sütiket. Volt, amelyikre még tettem plusz málnalekvárt, mert a málna fanyar íze nagyon jól ellensúlyozza a habcsók édességét. Ugyanúgy, mint a macaron, ez is néhány óra múlva a legfinomabb, amikor a krém már kicsit felpuhította a csókot.