Gondoltál már rá, hogy a desszertet is grillezd?
Ehhez szeletelj fel egy rusztikus kenyeret, mondjuk egy ilyen belül laza tésztájú, kívül ropogós bagettet vagy egy pain palaisse-t. A szeletek mindkét oldalát kend meg olívaolajjal. Tedd a grillrácsra, pirítsd meg mindkét oldalát.
Válassz hozzá valamilyen jól grillezhető gyümölcsöt, például ananászkarikákat, vagy ha majd szezonja lesz, sárgabarackot. Grillezd meg azt is.
Én most aktuálisan rebarbarából és eperből csináltam kompótot. A rebarbara két végét levágtam, a szálas héját egy éles kis késsel lehántottam, aztán a maradékot felkarikáztam. Egy kis cukorral és egy vaníliarúd kikapart magjaival lábosba tettem, megvártam, hogy levet engedjen és a cukor feloldódjon, aztán lehúztam a főzőlapról, és felkockázott epret adtam hozzá.
Krémnek választhatsz görög joghurtot, édesítheted a rebarbarakompót levével, vagy elkeverhetsz mézet krémes ricottával. Halmozz mindent egymásra, tegyél rá friss fűszert (a képen citromos kakukkfű), és kész is a laza nyári desszerted.