KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. április 10., csütörtök Szólj hozzá!

2014. április 10., csütörtök 0 hozzászólás

Savanyúcukorka süti: Levendulás citromszelet

lemonbar1.jpg

Szeretnék mindenkit előre figyelmeztetni, hogy ez az a típusú süti, amiből szigorúan csak kicsit szeleteket érdemes vágni. 

Levendulás citrompite

(16 szelet)

az omlós tészta réteghez: 

150 g puha vaj

65 g cukor

1 tk szárított levendula

165 g liszt

egy csipet só

a krémhez: 

4 db tojás

290 g cukor

165 ml citromlé (kb. 4 db kicsi citromból)

80 g liszt

egy csipet só

a tetejére: 

150 + 35 g cukor

50 ml víz

2 db tojásfehérje

1. Előkészítek egy kb. 20x20 cm-es sütőformát. Én szilikont használtam, azt nem kellett kivajazni vagy sütőpapírral bélelni. 

2. Az alsó réteghez a cukrot átdarálom a levendulával. A vajat alaposan kikeverem a cukorral, és hozzáadom a sóval elkevert lisztet is. A sütőforma aljára nyomkodom (használhatok hozzá folpackot, hogy ne ragadjon a massza a kezemhez). Fél órára hűtőbe teszem. 

3. A sütőt előmelegítem 170 fokra (légkeverésest 150-re). Az előkészített formát a sütőbe teszem 15 percre, aztán hagyom szoba-hőmérsékletűre visszahűlni. 

4. A krémhez minden hozzávalót egy tálban simára, csomómentesre keverek egy kézi habverővel. A süti aljára öntöm, és 25-30 percig sütöm, hogy a teteje megszilárduljon. 

5. A habcsókhoz a 150 g cukrot a vízzel 115 fokig melegítem. A tojásfehérjét lágy habbá verem a maradék cukorral, és a forró cukorszirupot hozzácsurgatva kihűlésig kemény habbá verem. Ezzel díszítem a kihűlt sütim tetejét. Ha van otthon szakácsfáklyám, akkor karamellizálom a habot. 

Recept: Bakers Royal

citrom tojásfehérje gyümölcsös délutáni vendégség középkezdő

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr856013126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.