KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2015. február 26., csütörtök 2 komment

2015. február 26., csütörtök 2 komment

Olvadj! Diós-kakaós mini kuglóf

dsc_0398_kicsi_1.jpg

Próbáld meg úgy megsütni, hogy a közepe olvadós maradjon! Aztán, amikor valaki beleharap, és már éppen szólni akarna neked, hogy "hé, ennek nyers maradt a közepe!", akkor inkább nem szól egy szót sem, csak eszi tovább, mert rájön, hogy ennél jobb nem is lehetne.

Nem állítom, hogy könnyű eltalálni ezt a pont jó állapotot, de nagyot veszíteni nem tudsz rajta, maximum rendesen átsül az egész, és lesz egy elég jó diós-kakaós kuglófod. Azt azért még inspirációként mindenképpen elmondom, hogy ha mégis sikerül a kísérlet, és olvadós marad a közepe, az majdnem olyan lesz, mintha diós Nutellával töltötted volna meg. Pedig nem is. Ígérem, ez a mi kis titkunk marad örökre. 

Diós-kakaós mini kuglóf

(5 db)

75 g darált dió

120 g liszt

1/2 tk só

100 g porcukor

35 g holland kakaó + a formához

140 g puha vaj

100 g cukor

75 g nádcukor

2 db egész tojás és 2 db sárgája

60 ml olaj (pl. napraforgó, olíva)

1. Egy mini kuglófforma mélyedéseit kivajazom, és kakaóporral megszórom (mintha kilisztezném, csak épp kakaóval). A sütőt 175 fokra (légkeverésest 155-re) előmelegítem. 

2. A diót elkeverem a liszttel és a sóval, a porcukrot pedig a kakaóval szitálom át. 

3. A vajat keverőgépbe teszem, és alaposan kikeverem a kétféle cukorral. Hozzáadom a tojásokat, és épp csak elkeverem. Így teszek az olajjal is. Most jöhet a cukros kakaó is.

4. Kiveszem a tálat a gépből, és egy spatulával eldolgozom benne a maradék diós hozzávalókat. 

5. A forma mélyedéseibe adagolom a masszát, kb. 2/3-ad részig ér mindenhol. 35 perc alatt megsütöm, de azért az ujjammal óvatosan ellenőrzöm, hogy pont annyira lehet-e puha a belseje, amennyire én azt szeretném. A sütőből kivéve is fog még sülni a közepe magában egy kicsit. Mindenesetre a tűpróba itt most nem igazán használható. 

6. Hagyom a formában teljesen kihűlni, és csak ezután fordítom ki belőle. 

A fotón látható cake toppereket a Scrapcake Studio készítette. 

dió csokoládé sütemény kuglóf kezdőknek is délutáni vendégség

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr647223581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szia, meg fogom sütni, mert nagyon csábító, de nincsenek mini formáim. Ha egyben sütöm, van valami instrukció pluszban?
@patakidora: azt biztosan tovább kell majd sütni.
süti beállítások módosítása