Nem minden csokitorta: Szezámmagos keksz

Nem minden csokitorta: Szezámmagos keksz

édesem 4

Kicsit hiányzik a Klasszban a visszajelzés. Itthon egyszerű: eszik, nem eszik, ízlik, nem ízlik, válaszolnak. Az étteremben olyan vagyok, mint egy szellem. Korán megyek, korán végzek, igyekszem még mindenki előtt eltűnni, hogy ne legyek láb alatt. Egyébként is csak a pincérek…

I do it my way: Baked brownie

I do it my way: Baked brownie

édesem 7

Nem szeretnék ferdíteni, nem az én saját ötletem volt, egy könyvben láttam meg. Mindenesetre máshol ilyennel még nem találkoztam, a brownie-t mindig simán felvágják kockákra, és kész. Én egy kicsit feldobtam a látványt, mert már én magam is untam, hogy életem századik brownie…

Az én Klassz kalandom

Az én Klassz kalandom

édesem 8

Kilépek a virtuális térből - meg közben persze maradok is! A lényeg annyi, hogy a blogom önálló életre kel a valóságos világban. Ezzel megkezdődött az én kalandom, a már várva várt „máshol cukrászkodás”: játékterem a Klassz Bisztró. Csütörtökön, azaz holnap…

Nem nevetni: Cseresznyés-kókuszos petits gateaux

Nem nevetni: Cseresznyés-kókuszos petits gateaux

édesem 6

A barátnőim jót nevettek rajtam, amikor megkérdezték, készülök-e valamilyen cseresznyés dologgal. Igen, persze, egy kókuszos-cseresznyés petits gateaux-val. Igaz, hogy konkrétan muffinnak néz ki, de törjön le a kezem, ha a saját blogomon le merem írni, hogy muffin. És most…

Egy új íz a világomban: Csokoládé mousse duó tonkababbal

Egy új íz a világomban: Csokoládé mousse duó tonkababbal

édesem 0

Eddig még nem csináltam olyan mousse-t, amiben ne lett volna tojássárgája – ez most pipa. Még soha nem használtam tonkababot – most már ez is pipa.A tonkababot jó szokásnak megtartom, a mousse-nál pedig visszatérek a tojássárgás-tojásfehérjés változathoz. Nekem ez túl…

Csak háziasan: Rebarbara kocka

Csak háziasan: Rebarbara kocka

édesem 1

Valamilyen titokzatos oknál fogva a rebarbarát leggyakrabban tartok tetejére szórják, mintha máshogy el sem lehetne készíteni: pâte sucrée alap, bele egy adag cukrászkrém és jöhet a rebarbara. Igen ám, de ha nem azonnal tálalom, a tészta beissza a krémet, a rebarbara levéről nem…

Lazulás: Rozmaringos omlós keksz

Lazulás: Rozmaringos omlós keksz

édesem 4

Hú, de jól esett valami kicsit egyszerűbb dolgot csinálni.Ez ismét egy shortbread biscuit, csak kicsit másképp. Sose gondoltam volna, hogy egyszer rozmaringot teszek majd egy süteménybe, de ez a kísérletem olyan jól sült el, hogy talán más íz kombinációkban is próbálkozni fogok…

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes