Eddig még nem csináltam olyan mousse-t, amiben ne lett volna tojássárgája – ez most pipa. Még soha nem használtam tonkababot – most már ez is pipa.
A tonkababot jó szokásnak megtartom, a mousse-nál pedig visszatérek a tojássárgás-tojásfehérjés változathoz. Nekem ez túl könnyű és habos lett, a szokásos masszív mousse-t nem cserélném le erre semmi pénzért. De azért izgi volt.
Csokoládé mousse duó tonkababbal
Az étcsokoládés részhez:
114 g étcsokoládé
1/8 csésze habtejszín
½ tonkabab, finomra reszelve
3 tojásfehérje
egy csipet só
3 evőkanál fehér nádcukor
A fehércsokoládés részhez:
114 g fehércsokoládé
1/8 csésze habtejszín
½ tonkabab, finomra reszelve
3 tojásfehérje
egy csipet só
1 evőkanál fehér nádcukor
csokoládéforgács és szórócukor a díszítéshez
Mindkét esetben ugyanúgy kell tenni. A csokoládét gőz fölött megolvasztom. A tejszínt a tonkababbal felmelegítem, és apránként a még meleg csokoládéhoz öntöm, jól elkeverem. A tojásfehérjéből egy csipet sóval lágy habot verek, hozzáadom a cukrot, amivel aztán kemény habot verek. Finom mozdulatokkal összedolgozom a csokoládét a tojáshabbal.
Egy kis időre a hűtőbe teszem, hogy megszilárduljon, majd egy üvegpohárba teszek először az étcsokoládéból, majd - óvatosan, hogy ne keveredjen a kettő – a fehér csokoládéból is. A csokoládéforgáccsal és a szórócukorral díszítem.
4 kis adag lesz belőle.
Recept La Tartine Gourmande-tól.
A tonkababot jó szokásnak megtartom, a mousse-nál pedig visszatérek a tojássárgás-tojásfehérjés változathoz. Nekem ez túl könnyű és habos lett, a szokásos masszív mousse-t nem cserélném le erre semmi pénzért. De azért izgi volt.
Csokoládé mousse duó tonkababbal
Az étcsokoládés részhez:
114 g étcsokoládé
1/8 csésze habtejszín
½ tonkabab, finomra reszelve
3 tojásfehérje
egy csipet só
3 evőkanál fehér nádcukor
A fehércsokoládés részhez:
114 g fehércsokoládé
1/8 csésze habtejszín
½ tonkabab, finomra reszelve
3 tojásfehérje
egy csipet só
1 evőkanál fehér nádcukor
csokoládéforgács és szórócukor a díszítéshez
Mindkét esetben ugyanúgy kell tenni. A csokoládét gőz fölött megolvasztom. A tejszínt a tonkababbal felmelegítem, és apránként a még meleg csokoládéhoz öntöm, jól elkeverem. A tojásfehérjéből egy csipet sóval lágy habot verek, hozzáadom a cukrot, amivel aztán kemény habot verek. Finom mozdulatokkal összedolgozom a csokoládét a tojáshabbal.
Egy kis időre a hűtőbe teszem, hogy megszilárduljon, majd egy üvegpohárba teszek először az étcsokoládéból, majd - óvatosan, hogy ne keveredjen a kettő – a fehér csokoládéból is. A csokoládéforgáccsal és a szórócukorral díszítem.
4 kis adag lesz belőle.
Recept La Tartine Gourmande-tól.