2010. október 05., kedd
5 komment
2010. október 05., kedd 5 komment
Best of keksz IV.: Gyömbérkeksz
Őt azért szeretem, mert bár emlékeztet rá, mégis puhább és izgalmasabban fűszeres, mint egy mézeskalács.
Gyömbérkeksz
(kb. 40 db)
2 és 1/4 csésze liszt
1 tk szódabikarbóna
1 és 1/2 tk őrölt gyömbér
1 tk őrölt fahéj
1/2 tk őrölt szegfűszeg
1 csésze barnacukor
170 g olvasztott vaj
1/4 csésze melasz
1 tojás
40 g kandírozott gyömbér, felaprítva
kristálycukor a hempergetéshez
(1 csésze=250 ml)
1. Szitáld át a liszt felét a szódabikarbónával és a fűszerekkel, keverd hozzá a barnacukrot.
2. Egy kis tálban keverd simára a melaszt, a szobahőmérsékletű vajat és a tojást. Add a lisztes keverékhez.
3. Forgasd bele a maradék lisztet és a gyömbérdarabokat.
4. Tedd egy-két órára a hűtőbe, hogy formázhatóvá dermedjen.
5. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Gyúrj a masszából egy evőkanálnyi golyókat, hempergesd kristálycukorba. Tedd egymástól néhány centis távolságra egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Süsd 10-12 percig. Akkor jó, ha a közepe még puha, a tetején pedig repedéseket látsz.
Recept: epicurious.com
keksz gyömbér kezdőknek is
A bejegyzés trackback címe:
https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr205141235
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Millie 2010.10.05. 22:18:00
Szinte ugyanezt a receptet sütöm évek óta, én sem találtam jobbat ebben a műfajban :-)
melaszt a culinarisban vettem, ott "black treacle" néven fut.
a gyömbért nagy késsel aprítsd vagy inkább kockázd. majd meséld el, hogy sikerült!
a gyömbért nagy késsel aprítsd vagy inkább kockázd. majd meséld el, hogy sikerült!
zsuzsa 2010.10.05. 22:18:00
Melaszt hol kezdjek keresni? Nagy áruházakban is található vagy inkább bioboltok ritka terméke? A kandírozott gyömbért elég késsel aprítani vagy inkább érdemes ledarálni?
kösz.
kösz.