Az ugye egyértelmű, hogy azért érdemes magunknak müzlit készíteni, mert akkor biztosan nem kell nagyítóval keresnünk benne a szárított gyümölcsöt vagy a csokoládét. Na ebben az amerikai granolában aztán minden megvan, amitől csudálatos lehet a reggelünk. Azt hiszem, erre mondják, hogy van benne energia.
Granola
egy hónapra elegendő adag lesz belőle
500 ml zabpehely
300 ml mandulapehely (vagy szeletelt mandula)
150 ml kókuszreszelék
egy csipet só
125 ml olaj
125 ml méz
125 ml szárított áfonya
125 ml kandírozott narancs
10 dkg fehér csoki, apró kockákra vágva
Először összekeverjük a zabpelyhet, a mandulát, a kókuszt és a sót. Utána az olajat és a mézet öntjük össze, ami mehet is zabpelyhes tálba. Egy sütőlapra sütőpapírt teszünk, arra pedig jöhet a keverékünk jól szétterítve. Betoljuk a 190 fokos sütőbe 20 percre. Sütés közben néha meg kell keverni, különben odaég. Tényleg nagyon kell rá figyelni, mert az egyik pillanatban még aranybarna (ami jó), a következőben pedig már fekete (ami nem jó).
Ha elkészült, megvárjuk, hogy jól lehűljön, és ekkor mehet hozzá az utolsó három hozzávaló is.
Recept innen.