KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2009. március 17., kedd 2 komment

2009. március 17., kedd 2 komment

Barát vagy ellenség? Puha csokikeksz grapefruittal és ánizzsal


Hazudnék, ha azt állítanám, hogy ez életem legszebb süteménye. Ráadásul ez még talán a máktortánál is megosztóbb, sőt, az ánizs még a mazsolánál is nagyobb ellenség sokaknak. Ennek ellenére ez az eddigi egyik legjobb csokis kekszem. Tetszett, hogy puha, citrusos és fűzseres. De vajon a cukrászdámban merném-e árulni?

Puha csokikeksz grapefruittal és ánizzsal

225 g étcsokoládé
60 g vaj
1 evőkanál + 62,5 ml (¼ cup) cukor
3 csillagánizs
62,5 ml (¼ cup) liszt
1 evőkanál kakaópor
½ teáskanál só
¼ teáskanál sütőpor
2 tojás
2 evőkanál méz
2 teáskanál reszelt grapefruit héj

A csokoládét és a vajat mikróban puhára olvasztjuk, majd összekeverjük. Az egy evőkanál cukrot és a csillagánizsókat egészen finomra daráljuk, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sót és a sütőport.
A 62,5 ml cukrot, a tojást, a mézet és a grapefruit héját elektromos mixerrel addig verjük, amíg szép világos és sűrű nem lesz. Belekeverjük a csokoládét és a száraz hozzávalókat, majd legalább 45 percre (max. egy napra) betesszük a hűtőbe.
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, sütőpapírral kibélelünk két tepsit. Evőkanálnyi adagokat halmozunk a tésztából a tepsire, egymástól kellő távolságra. Én két kanállal dolgoztam, így könnyebb volt dolgozni a ragacsos tésztával. 10 percig sütjük, és utána még 3 percig pihentetjük a süteményeket a tepsiben.

Recept a Bon Appétitből.

kávéhoz csokoládé keksz kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr665141353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sunshine Reggae 2009.03.17. 05:02:00

sztem a cukid pont attól lesz szuper, hogy a házisüti fíling ott lesz benne - a legrosszabbak azok a cukrászdás élmények, amikor a süti ránézésre tökéletes, de aztán beleharapsz, és se ánizs, se citrus, se íz, se illat :) nekem tetszik! x é
inkább barának néz ki : )
süti beállítások módosítása