Hazudnék, ha azt állítanám, hogy ez életem legszebb süteménye. Ráadásul ez még talán a máktortánál is megosztóbb, sőt, az ánizs még a mazsolánál is nagyobb ellenség sokaknak. Ennek ellenére ez az eddigi egyik legjobb csokis kekszem. Tetszett, hogy puha, citrusos és fűzseres. De vajon a cukrászdámban merném-e árulni?
Puha csokikeksz grapefruittal és ánizzsal
225 g étcsokoládé
60 g vaj
1 evőkanál + 62,5 ml (¼ cup) cukor
3 csillagánizs
62,5 ml (¼ cup) liszt
1 evőkanál kakaópor
½ teáskanál só
¼ teáskanál sütőpor
2 tojás
2 evőkanál méz
2 teáskanál reszelt grapefruit héj
A csokoládét és a vajat mikróban puhára olvasztjuk, majd összekeverjük. Az egy evőkanál cukrot és a csillagánizsókat egészen finomra daráljuk, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sót és a sütőport.
A 62,5 ml cukrot, a tojást, a mézet és a grapefruit héját elektromos mixerrel addig verjük, amíg szép világos és sűrű nem lesz. Belekeverjük a csokoládét és a száraz hozzávalókat, majd legalább 45 percre (max. egy napra) betesszük a hűtőbe.
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, sütőpapírral kibélelünk két tepsit. Evőkanálnyi adagokat halmozunk a tésztából a tepsire, egymástól kellő távolságra. Én két kanállal dolgoztam, így könnyebb volt dolgozni a ragacsos tésztával. 10 percig sütjük, és utána még 3 percig pihentetjük a süteményeket a tepsiben.
Recept a Bon Appétitből.
Puha csokikeksz grapefruittal és ánizzsal
225 g étcsokoládé
60 g vaj
1 evőkanál + 62,5 ml (¼ cup) cukor
3 csillagánizs
62,5 ml (¼ cup) liszt
1 evőkanál kakaópor
½ teáskanál só
¼ teáskanál sütőpor
2 tojás
2 evőkanál méz
2 teáskanál reszelt grapefruit héj
A csokoládét és a vajat mikróban puhára olvasztjuk, majd összekeverjük. Az egy evőkanál cukrot és a csillagánizsókat egészen finomra daráljuk, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sót és a sütőport.
A 62,5 ml cukrot, a tojást, a mézet és a grapefruit héját elektromos mixerrel addig verjük, amíg szép világos és sűrű nem lesz. Belekeverjük a csokoládét és a száraz hozzávalókat, majd legalább 45 percre (max. egy napra) betesszük a hűtőbe.
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, sütőpapírral kibélelünk két tepsit. Evőkanálnyi adagokat halmozunk a tésztából a tepsire, egymástól kellő távolságra. Én két kanállal dolgoztam, így könnyebb volt dolgozni a ragacsos tésztával. 10 percig sütjük, és utána még 3 percig pihentetjük a süteményeket a tepsiben.
Recept a Bon Appétitből.