Észrevettem, hogy az utóbbi időben, ha édességkészítésre került a sor, én mindig csak sütöttem, sütöttem, sütöttem. Ezért most nem sütöttem.
Észrevettem azt is, hogy majdnem mindenbe tettem csokoládét. Ezen a jó szokásomon most sem változtattam. Majd ha lesznek rendes friss gyümölcsök, ez is másként lesz.
Baileys hab mascarponéval
140 g tejcsokoládé
140 ml habtejszín
5 evőkanál Baileys
250 g mascarpone
A tejcsokoládét megolvasztom, majd hagyom kihűlni. A tejszínt lágy habbá verem, hozzákeverem a Baileyst és a mascarponét is. A habot kis (ha lehet, átlátszó üveg-) tálkákba töltöm, rácsorgatom a csokoládét, és egy kanállal finoman elkeverem benne, hogy spirál mintájú legyen. A legjobb nagyon-nagyon hidegen.
4 másfél decis adag lesz belőle.
Recept a kicsi, de hasznos Good Food-könyvből, de kicsit változtattam rajta.
Észrevettem azt is, hogy majdnem mindenbe tettem csokoládét. Ezen a jó szokásomon most sem változtattam. Majd ha lesznek rendes friss gyümölcsök, ez is másként lesz.
Baileys hab mascarponéval
140 g tejcsokoládé
140 ml habtejszín
5 evőkanál Baileys
250 g mascarpone
A tejcsokoládét megolvasztom, majd hagyom kihűlni. A tejszínt lágy habbá verem, hozzákeverem a Baileyst és a mascarponét is. A habot kis (ha lehet, átlátszó üveg-) tálkákba töltöm, rácsorgatom a csokoládét, és egy kanállal finoman elkeverem benne, hogy spirál mintájú legyen. A legjobb nagyon-nagyon hidegen.
4 másfél decis adag lesz belőle.
Recept a kicsi, de hasznos Good Food-könyvből, de kicsit változtattam rajta.