KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2009. április 09., csütörtök 4 komment

2009. április 09., csütörtök 4 komment

Kétségek eloszlatva: Citrom és fehércsokoládé mousse eperrel


Tovább az eper úton. Ezzel a recepttel kapcsolatban erős kétségeim voltak: hogy jön össze a citrom és a fehércsoki? Számomra is nagy meglepetés volt, de simán!
Ha valaki esetleg a múltkor utánam csinálta a lemon curdot, és ott figyel a hűtőjében, akkor itt már a citromhab alapjával nem kell bajlódnia. Úgy elképesztően egyszerű a recept. De még véletlenül sem szeretnék stahljuditos lenni (mindenkinek a kamrájában ott lapul egy - és itt megnevez valami középnehezen beszerezhető élelmiszert, ami persze nemhogy nem lapul ott, de még kamránk sincs hozzá).

Citrom és fehércsokoládé mousse eperrel

5 tojássárgája
125 ml kristálycukor
125 ml friss citromlé
4 teáskanál reszelt citromhéj
egy csipet só
62 ml és 667 ml habtejszín, jól lehűtve
10 dkg fehércsokoládé
50 dkg eper, hosszában felszeletelve

A tojássárgákat, a cukrot, a citromlevet, a citromhéjat és a sót egy lábosban összekeverem, felmelegítem, az eredeti recept szerint forró víz fölé helyezett edényben, de én már csináltam simán lábosban is. Kb. 6 perc alatt összeáll a citromkrém. Hagyom kihűlni.
A fehércsokoládét forró víz fölé helyezett edényben felolvasztom a 62 ml tejszínnel. Ezt is lehűtöm szobahőmérsékletűre.
A maradék tejszínből kemény habot verek, két részre osztom a két krémalapom között, összekeverem velük.
Kezdhetem a rétegezést: egy réteg citromhab, egy réteg eper, egy réteg fehércsokoládé mousse, majd ugyanez még egyszer.
8 kis adag lesz.
Recept a legutóbbi Bon Appétitből.

csokoládé citrom eper desszert mousse középhaladó délutáni vendégség

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr795141341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

már hogyne kéne ;-)
viksi, egyszer az epres stahlos recept miatt tél közepén képes voltam 4 ezerért megvenni egy kiló epret!!!
hűha ezt nem kellene esetleg tesztelni? : )
egyébként pont a fent említett stahljuditnak van egy epres tiramisuja, amiben a mascarpone fehércsokis, a piskóta meg citromos vízben van áztatva- elég jó!
hű, azokat a csokoládékat most de szívesen végigkóstolnám!
Annyira összeillik-láttam tegnapelőtt Ausztriában rendkívül gourme csokikat( na, nem épp olcsók, ez az egy hátrányuk) és volt köztük bizony citromos is a jalapenos, feketeborsos, és természetesen a chilis között!!!!

A lemon curdre egyébiránt nagyon rá lehet szokni-a múltkori adag már sehol sincs-és követeli a család az újrázást:)))
süti beállítások módosítása