KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2009. május 06., szerda 1 komment

2009. május 06., szerda 1 komment

NEM tarte tatin: Almatart égetett cukorral


Mostanában, ha egy gasztroőrült almát lát, egészen biztosan készít belőle egy jó tarte tatint. Ezért aztán én egészen biztosan valami mást csinálok inkább.
Ezt a receptet Gordon Ramsay műsorában láttam. Elképesztően egyszerű, nekem biztosan nem lenne pofám gondolhatjukmennyiredrágán felszolgálni az éttermemben, de úgy tűnik, neki elég vastag a bőr a képén hozzá. Talán igaza is van, és sokszor a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek.

Almatart égetett cukorral

250 g mirelit leveles tészta, kiengedve
4 alma
20 g vaj, megolvasztva
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál barnacukor
2 evőkanál porcukor

A sütőt 200 fokra előmelegítem. A leveles tésztát kb. 2 mm vastagságúra nyújtom, és egy kb. 13 cm átmérőjű tányér mentén 4 kört vágok ki belőle egy késsel. Sütőpapírral kibélelt tepsikre teszem a köröket, amiket villával megszurkálok, hogy ne púposodjanak fel sütés közben.
Az almákat meghámozom, a magházukat eltávolítom, ami megmaradt belőlük, vékony karikákra szeletelem. Kör alakban, félig egymásra fektetve elrendezem az almakarikákat a tésztalapokon. A tetejüket megkenem a vajjal, megszórom mindegyiket egy csipet fahéjjal, majd barnacukorral. Betolom a sütőbe 15 percre.
Ha megsült, jöhet rá a porcukor, blowtorch-csal karamellizálom. A tetejére vagy mellé vanília vagy karamell fagylaltot teszek.
(Kizárólag a megtévesztés miatt a képen kisebb sütemények szerepelnek, mint a receptben, illetve egyéb apró eltérésék is megfigyelhetőek.)
4 egyemberes sütemény lesz belőle.

alma divat desszert kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr575141336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R. is elcsenhetné ezt a gondolatot, miszerint nem kell cukrozott verbéna, néha az egyszerűbb több : )))
süti beállítások módosítása