KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2016. február 18., csütörtök Szólj hozzá!

2016. február 18., csütörtök 0 hozzászólás

Mitől ropog? Ropogós brownie

ropogos_brownie_kicsi.jpg

Roppant érdekes ennek a brownie-nak az állaga. A tésztája ragacsos, mint a legtöbb brownie-nak, szottyos is, de közben pedig mégiscsak van benne valami piskótaszerű. A teteje pedig ropog. 

Ropogós brownie

(minimum 12 db)

180 g étcsokoládé

180 g vaj

200 g nádcukor

200 g kristálycukor

4 tojás

180 liszt

30 g holland kakaó

1 1/2 tk sütőpor

1 1/2 tk só

240 g tejcsokoládé

60 g Kellogg's Cocoa Krispies

1. Egy kb. 23x33 cm-es szögletes formát kivajazok és sütőpapírral kibélelek. A sütőt előmelegítem 175 fokra (légkeverésest 155-re). 

2. Vízgőz fölött összeolvasztom a vajat a csokoládéval. Belekeverem a kétféle cukrot. 

3. Leveszem a gőzről, és egy kézi, nem elektromos habverővel belekeverem a tojásokat két részletben. 

4. Beleforgatom a kakaóval, sütőporral és sóval elkevert lisztet is. 

5. A masszát az előkészített formába simítom. 30 percig sütöm, aztán hagyom kihűlni. 

6. A tejcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztom. Belekeverem a gabonapelyhet. A brownie-ra simítom, és a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen. 

7. A formából kivéve, felkockázva tálalom. 

Recept: Mindy Segal: Cookie Love 

 

csokoládé sütemény brownie uzsonna délutáni vendégség

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr358400682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása