Édes kis semmiség, amivel egy napig el lehet bíbelődni.
Kandírozott narancs- és citromkarikák étcsokoládéba mártva
3 citrom
2 narancs
500 ml víz
600 g cukor
egy nagy csipet só
200 g étcsokoládé
Keresztben vágd vékony karikákra a citromokat és a narancsokat, távolítsd el a magokat. Tedd egy lábosba a gyümölcsöt, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Forrald fel, vedd le a hőfokot, hagyd lassan forrni 15 percig.
Szűrd le és öblítsd át a karikákat, tedd vissza a lábosba, újra öntsd fel vízzel, és újra forrald 15 percig. Ez azért kell, hogy ne maradjon keserű a gyümölcsök héja.
Ismét öblítsd át, majd tedd vissza a lábosba. Most már jöhet a fél liter víz és a cukor a csipet sóval. Forrald fel, majd nagyon lassú tűzön bugyogtasd 40 percig, vagy addig, amíg a folyadékból sűrű szirup nem válik. Ha kész, hagyd kihűlni a szirupban, és ha később szeretnéd felhasználni, így tedd el egy nagy befőttesüvegben. Én itt szünetet tartottam.
Ahhoz, hogy a narancs- és citromkarikákat kiszárítsd, melegítsd elő a sütőt 100 fokra. Csöpögtesd le a szeleteket, tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és szárítsd legalább egy órán át. Ha még ragacsos, de már nem csöpög a sziruptól, vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni.
A mártogatáshoz temperáld az étcsokoládét. Mártsd bele félig a gyümölcskarikákat egyenként. Tedd őket szilikonlapra vagy sütőpapírra, hogy a csokoládé megdermedjen.
Kandírozott narancs- és citromkarikák étcsokoládéba mártva
3 citrom
2 narancs
500 ml víz
600 g cukor
egy nagy csipet só
200 g étcsokoládé
Keresztben vágd vékony karikákra a citromokat és a narancsokat, távolítsd el a magokat. Tedd egy lábosba a gyümölcsöt, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Forrald fel, vedd le a hőfokot, hagyd lassan forrni 15 percig.
Szűrd le és öblítsd át a karikákat, tedd vissza a lábosba, újra öntsd fel vízzel, és újra forrald 15 percig. Ez azért kell, hogy ne maradjon keserű a gyümölcsök héja.
Ismét öblítsd át, majd tedd vissza a lábosba. Most már jöhet a fél liter víz és a cukor a csipet sóval. Forrald fel, majd nagyon lassú tűzön bugyogtasd 40 percig, vagy addig, amíg a folyadékból sűrű szirup nem válik. Ha kész, hagyd kihűlni a szirupban, és ha később szeretnéd felhasználni, így tedd el egy nagy befőttesüvegben. Én itt szünetet tartottam.
Ahhoz, hogy a narancs- és citromkarikákat kiszárítsd, melegítsd elő a sütőt 100 fokra. Csöpögtesd le a szeleteket, tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és szárítsd legalább egy órán át. Ha még ragacsos, de már nem csöpög a sziruptól, vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni.
A mártogatáshoz temperáld az étcsokoládét. Mártsd bele félig a gyümölcskarikákat egyenként. Tedd őket szilikonlapra vagy sütőpapírra, hogy a csokoládé megdermedjen.
Kandírozás David Lebovitztól.