KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2009. szeptember 12., szombat 2 komment

2009. szeptember 12., szombat 2 komment

Alkoholban úszva: Armagnacban marinált aszalt szilva




Ettől aztán jókedved lesz.

Armagnacban marinált aszalt szilva

1 narancs
1 citrom
750 ml víz
200 g kristálycukor
1 fahéjrúd
1 vaníliarúd
1 kg magozott aszalt szilva
3 English Breakfast teafilter
250 ml Armagnac

Vágd vékony csíkokra a narancs és a citrom héját, facsard ki a levüket. Ezt mind tedd egy nagy lábosba, add hozzá a vizet, a cukrot, a fahéjat és a vaníliarudat.
Néha megkeverve forrald fel, hogy feloldódjon benne a cukor. Forrald 5 percig, add hozzá a szilvát, és tedd a tetejére a teafiltereket. Hagyd egy éjszakát állni, aztán vedd ki belőle a teát, öntsd bele viszont az Armagnacot.
Töltsd a marinált szilvát befőttesüvegekbe. Állítólag egy hónap múlva lesz az igazi, én ott még nem tartok. Eheted magában vagy például ehhez a sült tejberizshez, fagyival, joghurttal. Vagy majd a következő bejegyzésben meglátod, mivel. Folyt. köv.

szilva alkohol ajándék kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr305141304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ó, ez simán kivárja a kamrában a szoptatási időszak végét! ;-)
igazi várandós eleség : ) nyam.
süti beállítások módosítása