KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2009. szeptember 20., vasárnap 10 komment

2009. szeptember 20., vasárnap 10 komment

Mit akarok én? Espresso meringue


Most komolyan, van itthon olyan cukrászda, ahol lehet ilyen süteményeket kapni? Nem az érdekel, hogy adnak-e bárhol ennél jobbat, szebbet, finomabbat, profibbat. Persze, hogy adnak. De hol találni melegséget, szeretet, kicsit különlegességet, kicsit modernt, kicsit meglepőt, kicsit jól ismertet, szívvel elkészítve, jó körítéssel?
Nem egy nagy vasziszdasz az egész, de ezt a habcsókot biztosan árulnám a cukrászdámban. Pont annyira száraz kívül és pont annyira ragacsos belül, amennyire kell. Van itt még hova cukrászdát nyitni.
Egyszer majd még a jó körítésről ugyanitt.

Espresso meringue
(kb. 30 darab)


4 tojásfehérje
egy csipet só
1 csésze (250 ml) kristálycukor
25 g étcsokoládé, finomra vágva
150 g mogyoró, apró darabokra vágva
1 evőkanál instant kávé
2 evőkanál kukoricakeményítő


Melegítsd elő a sütőt 150 fokra, sütőpapírral bélelj ki három tepsit.
Verd lágy habbá a tojásfehérjét a sóval, részletekben keverd hozzá a cukrot, amíg opál fényű, kemény habot nem kapsz. Öntsd rá a mogyorót, a csokoládét, a kávét és a kukoricakeményítőt, és egy nagy fémkanállal keverd el a tojásfehérjében.
Egy evőkanállal tegyél a tésztából kis halmokat a tepsikre egymástól néhány centire, mert sütés közben megnőnek kicsit a habcsókok. Süsd 30 percig. Ne hallgass senkire, aki azt mondja, hogy a habcsókokat alacsony hőfokon órákig kell szárítani! Na abból lesz az ehetetlen karácsonyfadísz.


Recept: Nick Malgieri: The Modern Baker

ajándék tojásfehérje mogyoró meringue kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr535141301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

köszönöm a választ, éppen most sülnek. már az a kávés illat is isteni ami a lakásban terjeng... :)
lehet hogy butus kérdés, de az 1 evőkanál kávé bele főzött vagyis folyékony kávé legyen vagy egy evőkanálnyi instant kávé por?
juc, nem ír semmit a forrás, és tapasztalatom sincs, mert eddig még mindig pillanatok alatt elfogyott. viszont azt gondolom, hogy száraz helyen tárolva néhány napig, akár egy hétig muszáj elállnia. itt az egyetlen gond az lehet, hogy vizet enged a tojásfehérje, mivel ez a fajta habcsók nincs teljesen kiszárítva. de szerintem ez nem valószínű.
Szia! Van egy csomó tojásfehérjém a fagyasztóban, méltó nyughely lenne nekik egy munkahelyi karácsonyozáshoz. Nagy dózisról lenne szó (kb 5-7 adagban gondolkodom), 14-15 fő részére ajándéknak. Szerinted mennyi ideig áll el, mert azért egy délután alatt durva lenne lesütni az összeset. A forrás ír erről valamit/esetleg van tapasztalatod?
A fijúm teljesen kiborult, hogy mind az 5 darabot megettem a parkban, amit kaptam, és neki egyet sem hoztam haza, pedig ő imádja a habcsókot (eddig csak a csokiról és a mákról tudtam : )
és hogy én mekkora mázlista vagyok, hogy egy délutáni játszóterezés közben ilyen finomat kapok, köszi!
Szia!

Nagyon jónak tűnik, pont ilyen jellegű süteményt kerestem egyébként éppen, szóval a legjobbkor jött. :)
Egy elírás van benne, bár persze egyértelmű így is, de ha gondolod javítsd:
"Verd lágy habbá a habot a sóval,"
Illetve egy kérdés: A csésze cukor mennyinek felel meg, vagy mekkora csészéről van szó? 2 dl?

Off: Cukrászdában a Mihályi László-féle Váci Desszertszalont ismered? Az általad említett kritériumoknak számomra - messze nem túl nagy cukrásztapasztalattal rendelkezőnek :) - megfelel.

"saját levében" 2009.09.20. 23:12:00

OK, nem hallgatok senkire, csak rád! Meg arra a fantasztikus roppanásra, amit majd belülről fogok hallani...
Azt tudom, hogy én mit akarok: megkóstolni :) Ezért aztán meg fogom sütni.
süti beállítások módosítása