KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2009. november 10., kedd 4 komment

2009. november 10., kedd 4 komment

Tripla gyömbéres: Gyömbéres minikuglóf


A gyömbér szinte minden létező formájában megtalálható benne.
A sulival kapcsolatban sajnos muszáj lesz kicsit visszavenni az arcomból, lásd én nem fogok itthon sárgakrémet és ökörszemet gyakorolni - hát dehogyisnem fogok. Túl vagyok az első gyakorlatunkon, ahova felvettem a szuperelegáns szakácsruhámat, de csak annál jobban égtem benne, amikor a cukrásztanár azt mondta: 25 dkg liszt, 1/2 dkg só stb., és akkor búrkifli, vajastészta, lehet kezdeni. Ööö, igen, a vajastészta, akkor tehát biztosan van benne vaj, talán még kell egy kicsit hajtogatni is majd... A végén oltári finom lett, de ez csak minimálisan az én érdemem.
Na jó, ökörszem és sárgakrém még mindig nem várható ezen a blogon, de hamarosan jönnek a tésztagyakorlásos bejegyzéseim, croissant-nal, forrázott tésztával, pálmalevéllel.
Ja, és a Klasszban banános sütit és kókusz flant kóstolhattok!

Gyömbéres minikuglóf
(6 db)


330 g liszt
2 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/2 teáskanál őrölt szegfűbors
1/4 teáskanál őrölt feketebors
1 1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
340 g melasz
240 ml víz
60 ml növényi olaj
2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
115 g vaj, szobahőmérsékletű
200 g kristálycukor
2 tojás, kicsit felverve
6 kis szelet kandírozott gyömbér
1 narancs héja, lereszelve
A tálaláshoz:
250 ml habtejszín
1 kiskanál narancskivonat vagy narancslikőr
1 gránátalma magjai


1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, vajazz és lisztezz ki egy minikuglóf formát.
2. Szitáld össze egy tálba a lisztet, a fűszereket, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót.
3. Egy kis tálban jól keverd össze a melaszt, a vizet és az olajat, add hozzá a friss gyömbért is.
4. Egy nagy edényben habosítsd ki a vajat, add hozzá a cukrot, alaposan elkeverve egy mixerrel, majd jöhetnek a tojások 2-3 evőkanalanként. 
5. Add a tojásos keverékhez a liszteset a melaszossal váltogatva 2 részletben, a lisztessel kezdve és végezve.
6. Egy spatulával keverd hozzá a kandírozott gyömbért és a narancshéjat.
7. Oszd el a tésztát az előkészített formában, süsd 30-35 percig, tűpróbával ellenőrizheted, hogy átsült-e.
8. Tálald lágyra vert, narancsízű tejszínhabbal, szórd meg a gránátalma magjaival.


Recept: Flo Braker: Baking for All Occasions

tél gyömbér középhaladó délutáni vendégség

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr95141294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

köszönöm mindenkinek!
a croissantig még nem jutottam el, de a leveles tészta szétszakadt, kijött a vaj, kuka kategória :-(
Ne izgulj, menni fog!! :) ha ilyeneket csinálsz, egy croissant nem lehet nehéz Neked... :)
Egyébként én holnap vetemedek croissant sütésre, még sosem csináltam, de ahogy olvastam a receptet... hát kíváncsi vagyok, milyen lesz... :)

Ez a kuglóf gyönyörű és a fotó is szép! :)

"saját levében" 2009.11.10. 14:56:00

Nem mellesleg a fotó is jó! Jól látszanak az anyagok!
JAJ, de veszélyes kis blogot művelsz! A gyömbért is imádom, minden formájában.
süti beállítások módosítása