Annyian elkérték a receptjét, hogy gondoltam, az a legegyszerűbb, ha felteszem ide.
Mogyoróvajas sablé
(kb. 40 db lesz belőle)
225 g puha vaj
150 g kristálycukor
150 g barnacukor
2 tojás
225 g mogyoróvaj (peanut butter)
300 g liszt
5 g sütőpor
egy csipet só
100 g tejcsokoládé, apró kockákra vágva
1. Keverd ki gépben vagy kézzel a vajat a kétféle cukorral, add hozzá a két tojást, aztán a mogyoróvajat.
2. Szitáld át a lisztet a sütőporral és a sóval, keverd az előzőekhez. Dobd bele a felaprított tejcsokoládét. Tedd a hűtőbe egy fél napra vagy egy éjszakára.
3. Gyurmázz belőle 4 cm átmérőjű hengereket, csomagold folpackba, és tedd vissza a hűtőbe vagy a mélyhűtőbe, hogy újra megkeményedjen a tészta.
4. Vágj a hengerekből 1 cm vastag korongokat, tedd sütőpapírral bélelt sütőlemezre őket.
5. Süsd 200 fokon 7 percig, hogy éppen csak a széle barnuljon meg.
Recept: Grand Livre de Cuisine. Alain Ducasse's Desserts and Pastries