KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2010. május 09., vasárnap 4 komment

2010. május 09., vasárnap 4 komment

Nem szebb, mint a többi: Mogyoróvajas sablé


Legyünk őszinték, láttunk már ilyet. Nem egy nagy dolog, egy cookie. Még csak jobban se néz ki, mint a többi, sőt. Mégis, minden nagyon klappol benne. Mondanom se kell, a sablé most nagggyon menő.
Annyian elkérték a receptjét, hogy gondoltam, az a legegyszerűbb, ha felteszem ide.

Mogyoróvajas sablé
(kb. 40 db lesz belőle)

225 g puha vaj
150 g kristálycukor
150 g barnacukor
2 tojás
225 g mogyoróvaj (peanut butter)
300 g liszt
5 g sütőpor
egy csipet só
100 g tejcsokoládé, apró kockákra vágva

1. Keverd ki gépben vagy kézzel  a vajat a kétféle cukorral, add hozzá a két tojást, aztán a mogyoróvajat.
2. Szitáld át a lisztet a sütőporral és a sóval, keverd az előzőekhez. Dobd bele a felaprított tejcsokoládét. Tedd a hűtőbe egy fél napra vagy egy éjszakára.
3. Gyurmázz belőle 4 cm átmérőjű hengereket, csomagold folpackba, és tedd vissza a hűtőbe vagy a mélyhűtőbe, hogy újra megkeményedjen a tészta.
4. Vágj a hengerekből 1 cm vastag korongokat, tedd sütőpapírral bélelt sütőlemezre őket.
5. Süsd 200 fokon 7 percig, hogy éppen csak a széle barnuljon meg.

Recept: Grand Livre de Cuisine. Alain Ducasse's Desserts and Pastries

keksz mogyoróvaj tejcsokoládé kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr945141264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lányok, ha van otthon mogyoróvaj, semmiképpen se tétovázzatok! :-)
viksi, mi az évek során már összemelegedtünk a sütőmmel, nem tesz velem ilyet ;-) a kekszeket meg majd nagy üvegedényekben szeretném tárolni a pulton, és aki jól viselkedik, mindig kap belőle egyet.
Már le sem merem írni, hogy ez milyen finom volt : )
Azt hogy csinálod, hogy a te kekszeid mindig finomak és pont annyira puhák, amennyire kell, sose száraz, nem ég le az alja.
ugye lesz majd az pult, ahol mondhatom, hogy 15 dekát kérek a mogyoróvajas korongból?
Tedd ide, tedd oda ... kérhetném szépen, hogy egyet tegyél az én tányéromra is? :)
Nagyon finomnak hangzik és mogyoróvaj is van itthon :)
Egyszerű, de nagyszerű! És nekem éppen startra készen várakozik a mogyoróvajam a hűtőben. Remk a fotó!
süti beállítások módosítása