KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2010. augusztus 14., szombat 2 komment

2010. augusztus 14., szombat 2 komment

Virágos romantikus: Financier szilvával


Ti ismertek olyan cukrászdát, amelyik főleg friss, szezonális gyümölcsöket használ? Nem gyümölcspürét, nem mirelit gyümölcsöt. Én nem. Egy étteremnél milyen gáz lenne, ha mindig csak mélyhűtött alapanyagokból dolgozna? Egy cukrászdánál ilyen elvárás miért nincs? Idealista vagyok?

Financier szilvával
(12 darabhoz)

4 tojásfehérje
115 g porcukor
45 g liszt
egy csipet só
45 g mandulaliszt
100 g vaj + a formák kenéséhez
kb. fél kiló szilva
porcukor a díszítéshez

1. Szitáld a tojásfehérjékbe a porcukrot, a lisztet, a sót és a mandulalisztet. Keverd el, de kihabosítani nem kell.
2. A vajból csinálj barna vajat: egy kis lábosban melegítsd a vajat, amíg barnulni nem kezd. Ekkor egy szűrőn át öntsd egy tálkába, majd 75 g-nyit mérj ki belőle a financier masszába, folyamatosan kevergetve. Ha maradt még a vajból, arra most nem lesz szükséged. A masszát kb. 6 órára tedd a hűtőbe.
3. 12 kosárka formát kenj ki olvasztott vajjal. Adagold a formákba 3/4-ig a masszát.
4. A szilvákat felezd meg, magozd ki, és a vágott felükkel lefelé fordítva szeleteld fel vékony gerezdekre. Rendezd el a kosárkákban virág alakban, hogy a héjuk nézzen felfelé. Szórd meg porcukorral, és tedd 175 fokos sütőbe 20 percre. Hagyd a formában kihűlni.
(Nekem nagyon nehezen jöttek ki a klasszik kosárka formából, ezért ha van valamilyen szilikon- vagy teflonos formád, használd inkább azt.)

Recept: Rose Levy Beranbaum: Rose's Heavenly Cakes

szilva sütemény uzsonna kezdőknek is délutáni vendégség

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr565141251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én törzsvendég lennék, annyi tuti!
Nem vagy az. Szomorú, hogy nincs ilyen cukrászda:-(
De Te majd csinálsz egyet, ugye?:-)
süti beállítások módosítása