KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2010. november 04., csütörtök 6 komment

2010. november 04., csütörtök 6 komment

Lássuk: Körte pie vaníliával és barna vajjal


Volt három nyugodt percem, hogy tévézzek. Erre mit látok a dobozban? Magamat. Sokkoló volt!!!
Holnap este a főzős tévé cukrászversenyes műsorában Ritával versenyzem, jaaaaaaj.

Körte pie vaníliával és barna vajjal

A pie tésztához:
1 1/4 csésze liszt
1/2 ek cukor
1/2 tk só
115 g hideg vaj
3 evőkanál jéghideg víz

A töltelékhez:
30 g vaj
1 vaníliarúd
8 körte
1/2 csésze barnacukor
2 ek liszt
1/2 citrom leve
(1 csésze=250 ml)

A tetejére:
1 ek tej
1 ek cukor

1. A tésztához tedd a lisztet, a cukrot és a sót az aprítógépbe, pulzálva keverd össze.
2. Kockázd bele a hideg vajat, keverd morzsásra.
3. A jéghideg víz "trükkje", hogy tényleg jeget teszek egy hideg vízzel teli pohárba. Ebből három evőkanálnyit a morzsába keverek, hogy összeáljon a tésztám. Ne keverd túl!
4. Formázz belőle két korongot, csomagold folpackba, és tedd egy órára a hűtőbe.
5. A töltelékhez csinálj a vajból barna vajat (melegítsd egy lábosban addig, amíg barna nem lesz).
6. Hámozd meg a körtét, vágd félbe, távolítsd el a magházát, vágd fél centi vékony szeletekre. Facsard rá a citrom levét.
7. Kapard ki a vaníliarúd magjait, add a körtéhez a cukorral és a liszttel együtt. Keverd hozzá a barna vajat.
8. Nyújtsd ki az egyik tésztát 3-5 mm vékonyra, béleld ki vele a pie-formád (muszáj elmondanom, hogy én a Gasztroshopban kaptam egy meseszépet). Tedd bele a tölteléket.
9. Nyújtsd ki a másik tésztád is, vágd fel 1 cm vastag csíkokra, díszítsd vele a süteményed tetejét. Kend meg tejjel, szórd meg cukorral.
10. Süsd 190 fokon 45 percig.

Recept: epicurious.com

körte pie délutáni vendégség középkezdő

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr195141223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon sajnálom, hogy nem te jutottál tovább :( Nézőként sokkal meggyőzőbbnek találtalak, mint az ellenfeledet - olvasódként meg aztán még inkább :)
De jó! Drukkolok neked!
Igen, szerintem is te vagy a jobb!!! Össze se lehet hasonlítani,mennyivel....
Láttam...és mivel régóta figyelem az oldalad, és csodaszép sütijeid, drukkoltam is...Szemüveget a zsűrinek! :-)))
süti beállítások módosítása