KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2011. január 14., péntek 2 komment

2011. január 14., péntek 2 komment

Nem szufflé: Moelleux


"Legalább 15 percet kell rá várni" és "ne fogja meg a tányért, mert nagyon forró" - ez az a két ismerős éttermi mondat, amiről mindenki be tudja azonosítani, hogy melyik desszertről beszélek. De hogy miért nevezi mindenki szufflénak, azt nem tudom. Röviden úgy tudnám megfogalmazni a különbséget, hogy egyik emelkedik, a másik pedig folyik. Nemrég szembesültem a tévépaprikás cukrászkeresős műsorban azzal a résszel, amikor a versenyzőknek kiadják a feladatot, hogy süssenek szufflét, aztán jó alaposan megnézik, hogy olvadós lett-e a közepe. Most akkor mi van?
Hívják még egyébként fondant au chocolatnak (lásd itt, csak tortaformában sütve) és lava cake-nek is, de szufflénak pont nem.
Recept a Bűvös szakácsról.

csokoládé desszert középhaladó vacsora vendégség

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr795141208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terjeszteni kellene az igét, hogy mi a különbség a kettő között. Tán a láva/vulkán a leginkább sanszos magyar szavak, mert a moelleux-vel nehezen fognak molyolni, a fondant is el van kopva egyéb célokra.
Nemrég került elő a téma egy szakácsportálon, tényleg keverik nálunk a kettőt. Amúgy egyik nagy kedvencem ez a desszert, amennyire egyszerű elkészíteni, annyira zseniális is. Én Ramsay receptjét használom hozzá, nagyon bevált (némi módosítással).
süti beállítások módosítása