2011. január 17., hétfő
12 komment
2011. január 17., hétfő 12 komment
Ami változik: Mokkatorta
Apróbb változtatásokkal*, de még mindig nagyon-nagyon szeretem.
*A tortát egészben sütöm, kisebb formában, viszont három részre vágom, nem ketté, így több krémet tudok beletölteni. Minden réteget meglocsolok kávés cukorsziruppal, ettől még kellemesebb lesz az amúgy sem száraz állaga. A krémben csökkentettem a kakaó, és növeltem a kávé jelenlétét. A tetejét a Zaabar's csokoládéba mártott kávészemeivel díszítettem, biztos, ami biztos. És az egész eggyel jobban néz ki (mégsem hiába jártam iskolába, bár ott nem ez a design megy).
kávé torta ünnepi középhaladó
A bejegyzés trackback címe:
https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr695141207
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
de de 250 ml-es csészére gondoltam! :-)
ha a habot keményre vered, nem lehet folyós. mindenesetre sajnálom.
ha a habot keményre vered, nem lehet folyós. mindenesetre sajnálom.
Anonymous 2011.01.17. 15:28:00
Szia!Késön vettem észre hogy visszaírtál.Végülis 26 cm es formába sütöttem, és igy is hatalmas lett...gondolom nem 2,5 es csészékre gondoltál mert nekem hatalmas lett a "piskóta". A krém nagyon finom lett,(én is csökkentettem a kakaó adagot)viszont túl folyosnak bizonyult...(valószínüleg itt is a rossz csésze méret miatt lett ilyen)Mindenféle sürítési kisérlet után sajnos beszívta a krém nagy részét a torta.
Anonymous 2011.01.17. 15:28:00
Szia!
Nagyon szimpatikus a tortád! Nem tudom hogy ha nincs olyan torta formám hogy tudnám a javításaidat használni?(melyik megoldható melyik nem)
Előre köszi
Nagyon szimpatikus a tortád! Nem tudom hogy ha nincs olyan torta formám hogy tudnám a javításaidat használni?(melyik megoldható melyik nem)
Előre köszi
szenakata 2011.01.17. 15:28:00
Hat ezert nem jarunk most mar korabbi menstvarunkba, a Patisserie Valerie-be, mert ott ilyet nem csinalnak!!! Ez egy tokeletes 10-es layer cake!
lencsike 2011.01.17. 15:28:00
Még jó, hogy végül a nagyobb változat mellett döntöttem! Mindenki oda volt érte, másnap volt a legfinomabb, nagyon jó állagú lett a tészta, mennyei a krém és azok a csokiba mártott kávészemek... Elégedetten hümmögő családtagok.
de örülök, hogy visszajeleztél a fatörzsről! nagyon izgultam, hogy meg lehet-e sütni az instrukcióim alapján.
ezt egy kisebb formában sütöttem, 20 cm-esben, és persze kevesebb masszát is használtam hozzá.
ezt egy kisebb formában sütöttem, 20 cm-esben, és persze kevesebb masszát is használtam hozzá.
lencsike 2011.01.17. 15:28:00
Szeretném ezt a változatot megsütni édesanyám szülinapjára. Mekkora tortaformát használtál?
Isteni és gyönyörű lett a karácsonyi narancskrémes fatörzs, köszönet érte.
Isteni és gyönyörű lett a karácsonyi narancskrémes fatörzs, köszönet érte.