KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2011. február 02., szerda 1 komment

2011. február 02., szerda 1 komment

Basic csokoládé desszertek: Csokoládé pots de crème és karamellás pattogatott kukorica


Gondoltam, haladjunk tovább az alap csokoládé desszertek vonalán, ha már volt fondant au chocolat és csokoládé ganache tart gyors egymásutánban. A petite pots de crème egy sült tojásos krém, amit valójában olyan kis kerámiatálkában kellene készíteni, aminek fedője is van, vízfürdőben, alacsony hőfokon. A fedő arra jó, hogy a krém teteje ne bőrösödjön, nem felesleges flanc, van értelme (lásd nálam a kanálon a krém tetejét, látszik, hogy nem az igazi).
Továbbfejlesztve, a krém tetejére égethetünk cukrot, akkor csokoládés crème brûlée lesz belőle. Vagy a tejszínbe infuzionálhatunk fűszert, például tonkababot, hogy izgalmasabb legyen. Én csináltam hozzá az új Baked-könyvből mogyorós-karamellás-tejcsokis-étcsokis pattogatott kukoricát, hogy feldobjam. Meg egyébként is, pattogatott kukorica és vattacukor menő.

Csokoládé pots de crème
(4 adag)

240 g habtejszín
100 g tej
4 tojás sárgája
20 g cukor
90 g étcsokoládé

1. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra (légkeverésest 130-ra), és készíts a kezed ügyébe 4 kerámiatálkát egy mély tepsiben. Melegíts vizet a bain-marie-hez.
2. Egy lábosban forrald fel a tejszínt a tejjel, és öntsd a cukorral kikevert tojásokra, folyamatosan kevergetve.
3. Add hozzá az apróra vágott étcsokoládét, keverd el benne, hogy teljesen felolvadjon. Ha nem elég meleg, és nem olvad el a csoki, öntsd vissza a lábosba, és melegítsd fél percig.
4. Töltsd tele az előkészített tálkákat, önts köréjük forró vizet, hogy felérjen a tálkák magasságának feléig. Süsd 20-25 percig, amíg meg nem szilárdul.

Recept: Foodbeam

csokoládé gluténmentes kezdőknek is vacsora vendégség

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr805141202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szia!
Ne haragudj, keresztneved nelkul csak igy tudlak megszolitani!Nemreg akadtam a blogodra.Nagyon tetszik. A csokis-kaves torta receptet is mar kiszemeztem es mar nyalogatom is a szamat de en mindig gondban allok a cseszes receptekkel.Megirnad hogy a receptedben mennyi is 1 csesze adagja?? Koszonom!! Tudod mar talalkoztam tobb receptes blogon de eltero urmertekkel es ezert is kerdem. Elore is koszonom valaszod!Meg 1 kerdes: Nemelyik receptednel csak tortenet vagy leiras van de receptet nem talalok. Pl: Ananaszos muffin.Nagyon szeretem az ananaszt es kivancsian megkukkantottam volna ezt is. Szia es koszi megegyszer a segitseget.Egy masik sutniszereto : ILDIKO
süti beállítások módosítása