2011. március 22., kedd
Szólj hozzá!
2011. március 22., kedd 0 hozzászólás
Ma ezt álmodtam: Kardamom palmier
Csak hajtogatok és hajtogatok tovább... Ez olyan, mint macaront csinálni - ha egyszer ráérez az ember, nehéz leállni.
A palmier alapjául szolgáló vajas tészta megint Stéphane Gerphagnon receptje, amit az Essenciában osztott meg velünk. Mint az álom.
A palmierhez végy egy adag, lehetőleg otthon készített vajas (leveles) tésztát, bőven szórj alá és fölé őrölt kardamommal elkevert kristálycukrot, nyújtsd ki 2-3 mm vékony téglalapra. Tekerd fel a két szemközti oldalát egyformán, állítsd az oldalára, kicsit nyomkodd meg a nyújtófával, és tedd a hűtőbe legalább egy órára vagy akár egy éjszakára, az csak jót tesz neki. Szeleteld fel 7 mm vékonyra, és süsd 190 fokos sütőben aranybarnára kb. 18 perc alatt, 12 perc után fordítsd meg, hogy mindkét oldala karamellizálódjon.
haladóknak teasütemény hajtogatott tészta teához
A bejegyzés trackback címe:
https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr775141185
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.