2011. június 14., kedd
2 komment
2011. június 14., kedd 2 komment
Az egyiknek sikerül, a másiknak is: Mandulás cseresznyetart
Ugyebár voltak nekem problémáim a tartokkal, kínlódtam a tésztájukkal, pâte brisée, pâte sablée meg hasonlók. Remélem, kezdek belejönni, mert már nagyon bosszant. Elméletileg ez a legegyszerűbb alaptészta, hát nemtom.
Mandulás cseresznyetart
A pâte sablée-hoz:
175 g hideg vaj, felkockázva
250 g liszt
2 g só
100 g porcukor
35 g mandulapor
1 tojás
1. Morzsold össze a száraz hozzávalókat a hideg vajjal, aztán a tojással együtt gyúrj belőle tésztát, de nagyon vigyázz, hogy ne keverd túl! Tedd 2-3 órára a hűtőbe.
2. Nyújtsd ki kb. 3 mm vékonyra, béleld ki vele a lightosan kivajazott tart gyűrűd, és tedd a hűtőbe, amíg a krémet és a streuselt elkészíted.
A süthető mandulakrémhez (frangipan):
100 g mandulapor
10 g kukoricakeményítő
75 g puha vaj
100 g porcukor
60 g tojás (kb. 1 nagy)
60 ml tejszín
1 evőkanál sötét rum
Ezt is csak keverd simára úgy ahogy van, aztán töltsd be vele háromnegyedig a tésztát. Tegyál rá kb. 200 g kimagozott cseresznyét.
A streuselhez:
100 g vaj
100 g liszt
100 g porcukor
100 g mandulapor
Dolgozd össze, és kész. Könnyebben el tudod morzsolni, ha egy órára a hűtőbe teszed. Morzsold a krém tetejére, és tedd 180 fokos sütőbe fél órára.
Recept: Daniel Tay: Just Desserts
cseresznye mandula tart uzsonna középhaladó
A bejegyzés trackback címe:
https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr225141171
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Jo hallani rólad, millie! Én is meg mindig egy csomót sutok a baked-bol, azt nem lehet csak úgy abbahagyni :-)
Millie 2011.06.14. 14:43:00
Én már megtaláltam az igazit (a tésztában is), de mostanában kétszer is bedőltem más receptnek és nem lett jó. :-(
Mindenesetre a tart csodásan néz ki, biztosan nagyon finom is!
Mostanában a Baked könyveket forgatom, mindenki nagy örömére :-D
Mindenesetre a tart csodásan néz ki, biztosan nagyon finom is!
Mostanában a Baked könyveket forgatom, mindenki nagy örömére :-D