KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2011. június 14., kedd komment

2011. június 14., kedd komment

Az egyiknek sikerül, a másiknak is: Mandulás cseresznyetart


Ugyebár voltak nekem problémáim a tartokkal, kínlódtam a tésztájukkal, pâte brisée, pâte sablée meg hasonlók. Remélem, kezdek belejönni, mert már nagyon bosszant. Elméletileg ez a legegyszerűbb alaptészta, hát nemtom.

Mandulás cseresznyetart

A pâte sablée-hoz:
175 g hideg vaj, felkockázva
250 g liszt
2 g só
100 g porcukor
35 g mandulapor
1 tojás

1. Morzsold össze a száraz hozzávalókat a hideg vajjal, aztán a tojással együtt gyúrj belőle tésztát, de nagyon vigyázz, hogy ne keverd túl! Tedd 2-3 órára a hűtőbe.
2. Nyújtsd ki kb. 3 mm vékonyra, béleld ki vele a lightosan kivajazott tart gyűrűd, és tedd a hűtőbe, amíg a krémet és a streuselt elkészíted.

A süthető mandulakrémhez (frangipan):
100 g mandulapor
10 g kukoricakeményítő
75 g puha vaj
100 g porcukor
60 g tojás (kb. 1 nagy)
60 ml tejszín
1 evőkanál sötét rum

Ezt is csak keverd simára úgy ahogy van, aztán töltsd be vele háromnegyedig a tésztát. Tegyál rá kb. 200 g kimagozott cseresznyét.

A streuselhez:

100 g vaj
100 g liszt
100 g porcukor
100 g mandulapor

Dolgozd össze, és kész. Könnyebben el tudod morzsolni, ha egy órára a hűtőbe teszed. Morzsold a krém tetejére, és tedd 180 fokos sütőbe fél órára.

Recept: Daniel Tay: Just Desserts

cseresznye mandula tart uzsonna középhaladó

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr315141171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jo hallani rólad, millie! Én is meg mindig egy csomót sutok a baked-bol, azt nem lehet csak úgy abbahagyni :-)
Én már megtaláltam az igazit (a tésztában is), de mostanában kétszer is bedőltem más receptnek és nem lett jó. :-(
Mindenesetre a tart csodásan néz ki, biztosan nagyon finom is!
Mostanában a Baked könyveket forgatom, mindenki nagy örömére :-D
süti beállítások módosítása