KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2012. február 26., vasárnap 16 komment

2012. február 26., vasárnap 16 komment

A nevető harmadik: Diós trüffeltorta


Csak semmi fakszni, ez a Dan Lepard-recept tökéletes, pont annyi erőfeszítést igényelt tőlem, amennyit még két fogás elkészítése után még be tudtam vállalni a szombati desszerthez, és azért mégiscsak lett egy tortánk ebéd utánra, ráadásul pont olyan lágy, krémes, amilyet imádok. Lisztmentes, hátha ez fontos információ valakinek.

Diós trüffeltorta
(12 szelet)

200 g étcsokoládé
100 g fehércsokoládé
200 g dió
150 g cukor
25 g holland kakaópor
250 g mascarpone
4 tojás

1. Egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vajazz ki, és bélelj ki sütőpapírral. A sütőt melegítsd elő 140 fokra (légkeveréses).
2. Olvaszd meg a kétféle csokoládét, és hagyd szobahőmérsékletűre hűlni.
3. Tedd aprítóba a diót a cukorral és a kakaóval, daráld finomra.
4. Tedd keverőtálba a mascarponét, és add hozzá egyenként a tojásokat, keverd simára. Add hozzá a diós részt, aztán az olvasztott csokit. Ha ez is sima, mehet a formába.
5. Az eredeti recept szerint 75-90 percig kell sütni, szerintem 60 is elég. A lényeg, hogy a közepe remegős maradjon, mint a sajttortának. Ahogy hűl a torta, úgyis megszilárdul. Adj mellé tejszínhabot, mint a Sachernél.

Recept: Dan Lepard a Guardianen

karácsony dió csokoládé torta gluténmentes kezdőknek is ebéd után

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr295141136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Köszönöm a szuper receptet és a gyors választ! A torta mennyei lett! (én mogyoróval készítettem el.)Nemrég fedeztem fel az oldalt, de felvettem a "kedvencek" közé! Ida
nem kell külön felverni a tojásokat, csak simára kell keverni a masszában. Az étcsokinál szerintem 50-60 százalékos elég.
Annyira egyszerűnek, és nagyszerűnek tűnik ez a tortácska, hogy ma meg is sütném egy szülinapra :)A tojásokat nem kell felverni, egyszerűen csak bele kell keverni? Az étcsokinál hány százalékos kakaótartalmút ajánlanál? Vagy a fehér csoki majd kompenzálja a kesernyésebb ízt? :)
Zseniális ez a torta!! Az állaga és az íze is tökély! Egy "előlakásavatóra" vittem, és nagy sikere volt! Köszönet a receptért!
találtam 18-asat! :) Végig légkeveréssel kell sütni a tortát? Köszönöm!!
én hipermarketekben szoktam látni. ha 20-ast találsz, az is jó.
18 cm-es kapcsos tortaformát vajon hol találhatok? :)Szuperül néz ki ez a torta!
Istenien hangzik, nekem pedig valóban nagyon jó információ, hogy liszt nélkül készült:) Ezt is kipróbálom....
Régóta olvaslak és próbálom a receptjeidet, amiket nagyon különlegeseknek és csodásaknak tartok......
Említetted régebben, hogy cukrász tanfolyamra jártál, megkérdezhetem hová? Szeretnék én is menni, de nem találtam eddig megfelelőt.
Köszönöm
Tünde
örülök, hogy betévedtél hozzám, gyere sokat :-)
Egy húsvéti sütős-főzős magazinból mosolyogtál rám :). Megkerestem hát a blogot és mindjárt bele is szerettem ebbe a tortába. Imádok sütni-főzni, úgyhogy jövök még. Gratulálok!
Milla-anyu

Főz és fecseg 2012.02.26. 16:18:00

Ez brutális! Kipróbálom!

Édeskonyha 2012.02.26. 16:18:00

Ez mennyeien hangzik!
süti beállítások módosítása