Csak semmi fakszni, ez a Dan Lepard-recept tökéletes, pont annyi erőfeszítést igényelt tőlem, amennyit még két fogás elkészítése után még be tudtam vállalni a szombati desszerthez, és azért mégiscsak lett egy tortánk ebéd utánra, ráadásul pont olyan lágy, krémes, amilyet imádok. Lisztmentes, hátha ez fontos információ valakinek.
Diós trüffeltorta
(12 szelet)
200 g étcsokoládé
100 g fehércsokoládé
200 g dió
150 g cukor
25 g holland kakaópor
250 g mascarpone
4 tojás
1. Egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vajazz ki, és bélelj ki sütőpapírral. A sütőt melegítsd elő 140 fokra (légkeveréses).
2. Olvaszd meg a kétféle csokoládét, és hagyd szobahőmérsékletűre hűlni.
3. Tedd aprítóba a diót a cukorral és a kakaóval, daráld finomra.
4. Tedd keverőtálba a mascarponét, és add hozzá egyenként a tojásokat, keverd simára. Add hozzá a diós részt, aztán az olvasztott csokit. Ha ez is sima, mehet a formába.
5. Az eredeti recept szerint 75-90 percig kell sütni, szerintem 60 is elég. A lényeg, hogy a közepe remegős maradjon, mint a sajttortának. Ahogy hűl a torta, úgyis megszilárdul. Adj mellé tejszínhabot, mint a Sachernél.
Recept: Dan Lepard a Guardianen
2012. február 26., vasárnap
16 komment
2012. február 26., vasárnap 16 komment
A nevető harmadik: Diós trüffeltorta
karácsony dió csokoládé torta gluténmentes kezdőknek is ebéd után
A bejegyzés trackback címe:
https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr565141136
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Anonymous 2012.02.26. 16:18:00
Köszönöm a szuper receptet és a gyors választ! A torta mennyei lett! (én mogyoróval készítettem el.)Nemrég fedeztem fel az oldalt, de felvettem a "kedvencek" közé! Ida
nem kell külön felverni a tojásokat, csak simára kell keverni a masszában. Az étcsokinál szerintem 50-60 százalékos elég.
Anonymous 2012.02.26. 16:18:00
Annyira egyszerűnek, és nagyszerűnek tűnik ez a tortácska, hogy ma meg is sütném egy szülinapra :)A tojásokat nem kell felverni, egyszerűen csak bele kell keverni? Az étcsokinál hány százalékos kakaótartalmút ajánlanál? Vagy a fehér csoki majd kompenzálja a kesernyésebb ízt? :)
Zseniális ez a torta!! Az állaga és az íze is tökély! Egy "előlakásavatóra" vittem, és nagy sikere volt! Köszönet a receptért!
Anonymous 2012.02.26. 16:18:00
Istenien hangzik, nekem pedig valóban nagyon jó információ, hogy liszt nélkül készült:) Ezt is kipróbálom....
Régóta olvaslak és próbálom a receptjeidet, amiket nagyon különlegeseknek és csodásaknak tartok......
Említetted régebben, hogy cukrász tanfolyamra jártál, megkérdezhetem hová? Szeretnék én is menni, de nem találtam eddig megfelelőt.
Köszönöm
Tünde
Régóta olvaslak és próbálom a receptjeidet, amiket nagyon különlegeseknek és csodásaknak tartok......
Említetted régebben, hogy cukrász tanfolyamra jártál, megkérdezhetem hová? Szeretnék én is menni, de nem találtam eddig megfelelőt.
Köszönöm
Tünde
Picc 2012.02.26. 16:18:00
Egy húsvéti sütős-főzős magazinból mosolyogtál rám :). Megkerestem hát a blogot és mindjárt bele is szerettem ebbe a tortába. Imádok sütni-főzni, úgyhogy jövök még. Gratulálok!
Milla-anyu
Milla-anyu