fotó: Blikk Nők Konyha
Így készült a mini cupcake, amit úgy szerettetek a Konyhakiállításon.
Csokis-mogyorós mini cupcake
(30 db)
A brownieshoz:
100 g liszt
egy csipet só
1 ek kakaópor
195 g étcskoládé
135 g vaj
1/2 tk instant kávépor
190 g kristálycukor
75 g barnacukor
3 tojás
1 kk rózsabors
A mogyoróvaj krémhez:
3 ek mogyoróvaj (peanut butter)
2 ek puha vaj
1 ek habtejszín
1 ek porcukor
sópehely a díszítéshez
1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. A formát béleld ki kapszlikkal.
2. Szitáld át a lisztet a sóval és a kakaóporral.
3. A csokit és a vajat olvaszd fel vízgőz fölött.
4. Még a vízgőzön keverd el benne a kétféle cukrot és a kávét.
5. Vedd le a vízgőzről, és add hozzá egyesével a tojásokat. Ne keverd túl, mert nem kell felverni.
6. Mehet bele a lisztes keverék is, aztán a morzsában széttört rózsabors is. A legjobb egy tálas mixerben összeállítani, ha kézzel csinálod, nehéz mindent simára keverni úgy, hogy ne vidd túlzásba.
7. Töltsd habzsákba, és adagold a kapszlikba. Ha túlságosan folyós a massza, és nehéz adagolni, tedd 15 percre hűtőbe.
8. Süsd 16 percig, aztán hagy kihűlni.
9. A krémhez keverd simára az összes hozzávalót (állítsd be a te szád íze szerint a pontos mennyiségeket), töltsd csillagcsöves zsákba, és díszítsd vele a mini cupcake-eket. Szórd meg a tetejüket a sópehellyel.