Állítólag a tányéron felfelé kell építkezni, mert egy jó desszert kiemelkedik, hogy messziről is észrevegyék.
Körte inkognitóban
(4 adag)
A főzéshez:
3 dl száraz fehérbor
200 g cukor
1 ek szegfűszeg
3 db fahéjrúd
4 db körte (se nem túl kemény, se nem túl puha)
Az inkognitóhoz:
fél csomag készen kapható levelestészta
1 kenőtojás
1. A bort felforralom 3 dl vízzel, a cukorral és a fűszerekkel. Beleteszem a megpucolt körtéket (a szárat rajtuk hagyom), és a körte keménységétől függően addig főzöm, amíg fel nem puhul.
2. Ha a körték kihűltek, 2 centi széles, minél hosszabb csíkokra vágom a tésztát. Alulról kezdve, körbetekerem velük a körtéket. Lekenem tojással, és 200 fokon 15 percig sütöm, újra lekenem, majd 215 fokra emelem a hőmérsékletet, és még 10 percre visszatolom a körtéket sütőbe.