KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. április 16., kedd komment

2013. április 16., kedd komment

Csók, macaron! Csokoládécsók málnahabbal

málna_csoki_habcsók1_1.jpg

Mennyivel hálásabb, mint a macaron. Senkit nem érdekel, hogy terül-e, nőtt-e lába, hol repedt meg, milyen a színe, elég puha-e és ott ropog-e, ahol kell. Egyszerűen csak tök helyes.

málna_csoki_habcsók2.jpg

Csokoládécsók málnahabbal


(kb. 25 db)

a csókhoz:

20 g étcsokoládé

20 g törökmogyoró

1/2 tk kukoricakeményítő

3 tojásfehérje

egy csipet só

185 g cukor

1/2 tk balzsamecet

1 ek cukrozatlan kakaópor

a habhoz:

100 ml tejszín

250 g mascarpone

4 ek málnalekvár

1. A csokit és a mogyorót felaprítom, a keményítővel összekeverem.

2. A tojásfehérjéből a sóval lágy habot verek, három részletben hozzáadom a cukrot, kemény habbá verem. Beleteszem a balzsamecetet és a kakaót, egy kicsit még tovább verem.

3. Óvatosan beleforgatom a csokis keveréket.

4. Habzsákba töltöm, kb. 200 forintos nagyságú habcsókokat nyomok belőle sütőpapírral bélelt tepsikre.

5. 150 fokon 35 percig sütöm, lekapcsolom, és zárt sütőben még 15 percig hagyom száradni a habcsókokat.

6. A mascarponét a tejszínnel kemény habbá verem, márványosan beleforgatom a málnalekvárt. (Ha nincs otthon málnalekvár, pürésíthetünk cukorral felfőzőtt málnát is.)

7. Ezt is habzsákba teszem, és összetöltöm vele a sütiket. Volt, amelyikre még tettem plusz málnalekvárt, mert a málna fanyar íze nagyon jól ellensúlyozza a habcsók édességét. Ugyanúgy, mint a macaron, ez is néhány óra múlva a legfinomabb, amikor a krém már kicsit felpuhította a csókot.

ajándék csokoládé keksz tojásfehérje málna gluténmentes középhaladó délutáni vendégség

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr725229688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez nagyon jóóó! Ki fogom próbálni, és nagyon üt, hogy úgy jó ahogy te készíted minden elkötelezettség nélkül:)))
süti beállítások módosítása