KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. július 12., péntek 3 komment

2013. július 12., péntek 3 komment

Dinnyés agua fresca

dinnyelimcsi.jpg

Nagyon-nagyon-nagyon ritkán, de néha, egészen különleges alkalmakkor, mondjuk, ha rémesen meleg van, akkor talán esetleg van az úgy, hogy egy limonádé is kielégíti a napi széndhidrátigényemet. Agua fresca, fizz, spritzer, smoothie - ez most mind nagyon megy, csak zúzott jég legyen elég.

Az agua fresca ("friss víz") elnevezés Mexikóból származik, és általában valamilyen gyümölcs levét keverik össze cukorral és vízzel. Ők egyébként még egy csomó jó italt kitaláltak, az alkoholmenteseknél maradva nagyon izgatja a fantáziámat a rizsből készült horchata, a hibiscusos jeges teát meg simán csak imádom.

Dinnyés agua fresca

(kb. 1,5 liter)

45 ml citromlé

70 g cukor

600 g görögdinnye (héja nélkül)

7 dl szóda

citromkariák, jég

1. A citromlevet a cukorral felfőzöm, hogy a cukor elolvadjon.

2. A dinnyét gyümölcscentrifugán átnyomom.

3. Egy kancsóba töltöm a citromsziruppal, hozzáadom a szódát, kicsi, zárható üvegekbe töltöm, teszek bele jeget és citromkarikát, lezárom, és elviszem magammal a strandra vagy piknikre.

ital dinnye gyümölcsös piknik kezdőknek is kertyparty

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr585402545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az horchata nem rizsből készül, hanem a chufa terméséből (talán földi mandula magyarul). Nem különösebben karakteres ízű fehéres ital. (Valenciában a farton nevű, leveles tésztából készült rúddal fogyasztják az horchateriákban.)
@Mitzi von Küche: A spanyolok tényleg nem rizsből csinálják az horchatát, és tény, hogy ők honosították meg Mexikóban, viszont Mexikóban nincs chufa, ezért ők kitalálták ugyanazt rizzsel.
Érdekes, hogy Mexikóban "friss (hűvös) víz" a limonádé elnevezése.
Ahány ház, annyi szokás.
süti beállítások módosítása