Életem legjobb zabpelyhes keksze. Tökéletes állag (chewy) és forma (sütésálló) a legminimálisabb energiabefektetéssel. Fagyiszendvicsből viszont biztosan lehet jobbat csinálni, mert ezt csak nagyon malacul lehet enni. A legjobb módszer nagyjából úgy néz ki, mint a pilóta keksznél: a tetejét le kell tekerni. Konklúzió: a legjobb zabpelyhes keksz pipa, a legjobb fagyiszendvicsen még dolgoznom kell.
Zabpelyhes fagyiszendvics
(kb. 10 db)
160 g liszt
150 g zabpehely
120 g nádcukor
55 g kristálycukor
1/2 tk sütőpor
1/2 tk fahéj
egy csipet só
2 db tojás
60 ml olaj
55 g olvasztott vaj
50 g étcsokoládé
1. A sütőt előmelegítem 190 fokra (légkeverésest 170-re). Három tepsire sütőpapírt terítek.
2. Az első 7 hozzávalót egy mély tálban összekeverem, a közepébe mélyedést csinálok.
3. Egy kisebb tálban simára keverem a tojásokat az olajjal és a vajjal. A száraz hozzávalók közepébe öntöm, és simára keverem egy fakanállal.
4. Az étcsokoládét felkockázom, és eldolgozom a masszában.
5. Egy fagylaltos kanállal kis halmokat teszek a tepsikre, kb. 5 cm távolságot hagyva közöttük. 10 percig sütöm, csak a peremének kell megbarnulnia.
6. Ha kihűlt, mindenféle fagyival összetapaszthatjuk őket, elvégre nyár van.
Recept: Bakers Royale