KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. augusztus 01., csütörtök komment

2013. augusztus 01., csütörtök komment

Zabpelyhes fagyiszendvics

fagyi_szendvics.jpg

Életem legjobb zabpelyhes keksze. Tökéletes állag (chewy) és forma (sütésálló) a legminimálisabb energiabefektetéssel. Fagyiszendvicsből viszont biztosan lehet jobbat csinálni, mert ezt csak nagyon malacul lehet enni. A legjobb módszer nagyjából úgy néz ki, mint a pilóta keksznél: a tetejét le kell tekerni. Konklúzió: a legjobb zabpelyhes keksz pipa, a legjobb fagyiszendvicsen még dolgoznom kell.

Zabpelyhes fagyiszendvics

(kb. 10 db)

160 g liszt

150 g zabpehely

120 g nádcukor

55 g kristálycukor

1/2 tk sütőpor

1/2 tk fahéj

egy csipet só

2 db tojás

60 ml olaj

55 g olvasztott vaj

50 g étcsokoládé

1. A sütőt előmelegítem 190 fokra (légkeverésest 170-re). Három tepsire sütőpapírt terítek.

2. Az első 7 hozzávalót egy mély tálban összekeverem, a közepébe mélyedést csinálok.

3. Egy kisebb tálban simára keverem  a tojásokat az olajjal és a vajjal. A száraz hozzávalók közepébe öntöm, és simára keverem egy fakanállal.

4. Az étcsokoládét felkockázom, és eldolgozom a masszában.

5. Egy fagylaltos kanállal kis halmokat teszek a tepsikre, kb. 5 cm távolságot hagyva közöttük. 10 percig sütöm, csak a peremének kell megbarnulnia.

6. Ha kihűlt, mindenféle fagyival összetapaszthatjuk őket, elvégre nyár van.

Recept: Bakers Royale

fagylalt keksz zabpehely kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr325439032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása