KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. október 17., csütörtök Szólj hozzá!

2013. október 17., csütörtök 0 hozzászólás

Kicsit csalós: Mandulás körte soufflé

körte_soufflé.jpg

Na jó, nem is igazi soufflé, csak úgy néz ki, mintha. Az igazság az, hogy sima kevert tészta, de ugyanolyan lágy, mintha tényleg felfújt lenne, és annak is néz ki, viszont kevesebb a macera, és nem esik össze már egy perccel sütés után.

Mandulás körte soufflé

(kb. 6 adag)

6 db körte, így megfőzve (érdemes kicsi körtéket választani hozzá)

60 g puha vaj

100 g cukor

3 db tojás

200 g tejszín

180 g darált mandula

60 g liszt

1/2 tk sütőpor

egy csipet só

porcukor és mandulapehely a tálaláshoz

1. A körtéket megfőzöm a fehérboros szirupban. Hagyom kihűlni, aztán alulról kicsumázom, de vigyázok, hogy a körték egészben maradjanak. Ha van kedved, az üreget megtöltheted csokival.

2. A vajat alaposan kikeverem a cukorral, egyenként hozzáadom a tojásokat, és így is simára keverem. Géppel eldolgozom benne a tejszínt is.

3. Beleszórom a liszttel, a sütőporral és a sóval elkevert mandulát is.

4. A masszát habzsákból vagy kanállal 6 db, egyszemélyes tűzálló tálkába töltöm úgy, hogy csak a tálak 1/3-áig érjen. Ráültetem a körtéket, és 175 fokon (légkeverésesben 155) 20 percig sütöm.

5. Még melegen vagy langyosan tálalom. A tetejét megszórom a mandulapehellyel, meghintem porcukorral.

Recept eredetije: Cannelle et Vanille

körte mandula gyümölcsös desszert vacsora vendégség középkezdő

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr35579915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása