KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. november 17., vasárnap Szólj hozzá!

2013. november 17., vasárnap 0 hozzászólás

Mint a palacsinta: Kókuszos kaiser smarni

kókusz_smarni.jpgNyugodtan megveheted a boltban a mirelit császármorzsát. Kb. két-háromszáz forinttal olcsóbb és 5 perccel kevesebb idő elkészíteni, mint ezt. Viszont cserébe, az én kedvemért el kell olvasnod a gyári összetevőit, például itt

Én a búzadara-mentes, osztrák típusú smarni híve vagyok, aminek már korábban is hangot adtam. Ez egy egész más állagú császármorzsa, mint az itthon megszokott. Úgy kell elképzelni, mintha egy nagyon vastag palacsintát sütnénk, amit aztán darabokra tépünk és karamellizálunk. Lekvárral, almaszósszal, fahéjas cukorral, mazsolával, mindenhogy finom. 

Kókuszos kaiser smarni

(4 adag)

2 ek vaj

4 tojás, szétválasztva

egy csipet só

125 g kókusztej

100 g cukor 

30 g kókuszreszelék

150 g liszt

1. Egy nagy serpenyőben megolvasztom a vaj felét. 

2. A tojás fehérjét egy csipet sóval lágy habbá verem, hozzáadom a cukor felét, és kemény habot verek belőle. 

3. A tojás sárgáját összekeverem a kókusztejjel. Óvatosan beleforgatom a fehérjét, hozzászitálom a lisztet, a kókuszreszeléket, és lágy mozdulatokkal eldolgozom benne. 

4. A masszát a serpenyőben öntöm, és az alját világosbarnára sütöm. Óvatosan átcsúsztatom egy tányérra, onnan pedig átfordítom a serpenyőbe (a tányér tetejére teszem a felfordított serpenyőt, aztán visszafordítom az egészet). 

5. Ha a másik oldala is megsült, egy fakanállal felaprítom, hozzáadom a maradék cukrot és vajat, és karamellizálom. Én még langyosan megeszem (forrón nem, mert a karamell őrült forró!). 

Recept: Zucker, Zimt und Liebe

palacsinta kókusz uzsonna vacsorára kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr45639770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása