KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2012. augusztus 31., péntek komment

2012. augusztus 31., péntek komment

Vissza az alapokhoz: Kaiser smarni (császármorzsa)



Mert van az úgy, hogy az embernek csak egy jó császármorzsa receptre van szüksége. Például, ha nincs kedvünk a szokásos mirelitet venni. Meg egyszer csak elegünk lesz belőle, hogy túl kemény a szilvás gombóc, száraz a pite vagy csoffadt a fánk. Na olyankor kell egy jó recept.

Kaiser smarni (császármorzsa)
(4 adag)

(az igazi császármorzsában nincs búzadara!)
225 g liszt
375 g tej
1 csomag vaníliás cukor
6 tojás, szétválasztva
egy csipet só
2 ek nádcukor
vaj a sütéshez

1. A lisztet, a tejet, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját egy mély tálban összekeverem.
2. A tojások fehérjét kemény a sóval habbá verem, és a többi hozzávalóban óvatosan elkeverem.
3. Egy palacsintasütőben egy kanál vajat megolvasztok, és a massza felét beleöntöm. Keverés nélkül az alját aranybarnára sütöm. Megfordítom, igyekszem úgy, hogy nagyjából egyben maradjon. Ezt a felét is megsütöm, majd a fakanállal darabokra szaggatom, megszórom a nádcukor felével, és megpirítom. Ezután a massza másik felével is ugyanígy járok el.
4. Én levendulás eperlekvárral és sok friss gyümölccsel ettem, de nagyon jó hozzá az almaszósz, a szilva chutney vagy egy jó házi baracklekvár.


alapok vacsorára kezdőknek is ebéd után

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr415141114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása