KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. január 01., szerda Szólj hozzá!

2014. január 01., szerda 0 hozzászólás

Yolofánk: Kókuszos churros forró fehércsokival

churros.jpgMagyarul tolófánk néven már régóta ismert, de a spanyol churros név szerintem sokkal szexibb. Ez egy igazi spanyol street food, árulnak belőle méteres hosszúságúakat, spirálformában, általában forró csokival, néha karamellszósszal.

Kívül ropogósra kell sütni néhány perc alatt, és közben belül lágy, levegős és puha marad. A sütemény alapja a forrázott tészta, mint például a képviselőfánké, azzal a különbségben, hogy végső formáját nem a sütőben, hanem forró olajban nyeri el, mint a fánkok általában. 

Kókuszos churros forró fehércsokival

(4 személyre)

250 ml víz

100 g vaj

150 g liszt

egy csipet só

3 tojás

100 g kristálycukor

20 g kókuszreszelék

olaj a sütéshez

a forró csokihoz: 

200 g fehércsokoládé

200 g tejszín

2 ek Malibu likőr

1. A vajat felolvasztom a vízben, és az egészet felforralom. Lehúzom a tűzről, belekeverem a lisztet a sóval. 

2. Alacsony lángon tovább főzöm, de csak egy-két percig, hogy a liszt teljesen elvegyüljön a vízzel, és egy gombóccá álljon össze. 

3. Keverőtálba teszem, és egy elektromos mixerrel eldolgozom benne a tojásokat. 

4. Csillagcsövet teszek egy habzsákba, és beletöltöm a masszát. Forró olajba csíkokat nyomok belőle úgy, hogy a végüket egy ollóval mindig levágom. Kb. 2-3 perc alatt aranybarnára sütöm. 

5. Kicsit leitatom róluk az olajat, és a kókuszos cukorba hempergetem őket. 

6. A tejszínt felforralom, és az apróra kockázott csokira öntöm. Simára keverem a kókuszlikőrrel együtt. Még melegen eszem, a fánkokat a forró csokiba mártogatva. 

csokoládé kókusz fánk középhaladó délutáni vendégség

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr525720569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása