KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. február 21., péntek 2 komment

2014. február 21., péntek 2 komment

Kell-e kelni? Kéksajtos-snidlinges pogácsa

kéksajt_biscuit.jpg

Egészen pontosan nem pogácsa, de mégiscsak arra hasonlít a legjobban. Nem kell gyúrni, nincs benne élesztő, és egy tálat kell csak összekoszolni hozzá. 

Kéksajtos-snidlinges pogácsa

(kb. 20 db)

140 g liszt

1 tk sütőpor

1/4 tk szódabikarbóna

1/2 tk só

1 tk cukor

45 g hideg vaj, felkockázva

100 g kéksajt, összemorzsolva

1 csokor metélőhagyma, felaprítva

120 ml író vagy natúr joghurt

1. A sütőt 210 fokra (légkeverésest 190-re) előmelegítem, Két tepsit kibélelek sütőpapírral. 

2. Az első 5 hozzávalót keverőtálba teszem, a vajat összemorzsolom vele. Beleteszem a kéksajtot és a snidlinget is, aztán az íróval vagy joghurttal összedolgozom, de vigyázok, hogy ne gyúrjam túl. 

3. Lisztezett deszkán hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtom, és egy 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrom. A maradék tésztát mindig újra összegyúrom, és újra kiszaggatom, amíg el nem fogy. A pogácsákat egymástól 3 cm távolságra a sütőpapíros tepsikre teszem, és betolom a sütőbe. Kb. 12 perc alatt aranybarnára sütöm őket. 

Recept: Smitten Kitchen

 

 

sajt sós pogácsa péksütemény kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr685826199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Snidlingem nincs, van viszont medvehagymám, sztem azzal is jó.
Kéksajthoz megy a zsenge fokhagyma íz.
süti beállítások módosítása