KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. március 13., csütörtök Szólj hozzá!

2014. március 13., csütörtök 0 hozzászólás

A hangulatom rózsás: Málnás friand

friand.jpg

Úgy hangzik, mint egy francia aprósütemény, és emlékeztet is az egyikre, pedig ez csak az ausztrálok pöti átverése.

Tisztára, mint a financier, csak épp a lényegben, a barna vajban különbözik tőle. A financier sem igényel különösebb konyhai akrobatikát, de ezt még annál is egyszerűbb az ausztrálok után csinálni. Tehát, ha imádod a financier nevű francia aprósüteményt vagy mindent, ami mandulás, viszont lusta vagy nekiállni egy becsületes beurre noisette-nek (vagy azt sem tudod, mit hordok itt össze), akkor ez itt a neked való sütemény!

Tradicionálisan muffinsütőszerű, ovális formában készül, de nekem most rózsás hangulatom volt. 

Málnás friand

(8 db)

5 db tojásfehérje

185 g porcukor

50 g liszt

90 g mandulaliszt vagy darált mandula

150 g vaj, megolvasztva

100 g málna

1. A sütőt 200 fokra (légkeverésest 180-ra) előmelegítem, és előkészítem a kiválasztott formát. Ha szilikon, nem vajazom ki, különben meg igen. 

2. A tojást egy kézi habverővel kicsit átkeverem, de nem kell kihabosítani. 

3. Beleszitálom a porcukrot, a lisztet, hozzáadom a mandulát, és simára keverem. Beleforgatom a vajat is. 

4. Az előkészített formába öntöm a masszát úgy, hogy 2/3-adig legyen tele mindegyik mélyedést. 4-5 szem málnát nyomkodok mindegyikbe. 

5. 25 perc alatt világosbarnára sütöm. 

Recept: What Katie Ate

mandula gyümölcsös málna kezdőknek is petit fours

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr295859440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása