KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. március 24., hétfő Szólj hozzá!

2014. március 24., hétfő 0 hozzászólás

Piknikre tervezve: Csokis-mogyorós zabkeksz

zabkeksz.jpg

Itt az ideális piknik útravaló. Én ezt csomagoltam magunknak a szendvicsek mellé a hétvégi túrázásra, és megint mindenki kedvence voltam, nem az áldott jó természetem miatt. 

Az a baj azzal, ha elkezd az ember otthon kekszet csinálni magának, hogy utána már az összes tejporos, növényi zsiradékos, orrvérzésig hirdetett kekszet fűrészpornak érzékeli. 

Csokis-mogyorós zabkeksz

(kb. 30 db)

100 g törökmogyoró

100 g puha vaj

100 g nádcukor

1 db tojás

1 ek tej

85 g zabpehely

135 g liszt

2 ek cukrozatlan kakaópor

1/2 tk sótőpor

1/4 tk só

70 g étcsokoládé

1. A mogyorót egy serpenyőben illatosra és aranybarnára pirítom egy serpenyőben. Félreteszem, hogy kihűljön. 

2. A vajat gép segítségével egy-két perc alatt kikeverem a cukorral. Eldolgozom benne a tojást és a tejet is. 

3. Egy tálba szitálom a kimért lisztet, kakaót, sütőport és sót. A zabpehellyel együtt a kikevert vajhoz adom, és összedolgozom az egészt. 

4. A csokit apró kockákra vágom. A mogyoró héját ledörzsölöm egy konyharuhába csavarva. A mogyorót is felaprítom, és a csokival a masszához adom. Egy-két mozdulattal összekeverem. 

5. Két tepsire sütőpapírt terítek. A sütőt előmelegítem 175 fokra (légkeverésest 155-re).

6. Diónyi gömböket formázok a masszából, és egymástól kb. 4 cm-re leteszem őket a tepsikre. Egy villával mindegyiket lelapítom. 15 perc alatt megsütöm.  

 Recept: Amelia

csokoládé keksz mogyoró piknik zabpehely kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr375876502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása