Fejlövésem a jégkrém. Ez tavaszonként felerősödik, miután végigjárom a környék fagyizóit, és inkább a saját házi jégkrémeim mellett döntök.
Mindig ugyanazt mondom, de legalább mindig ugyanazt is gondolom: a legjobb, legegészségesebb, leggyorsabb, legegyszerűbb, legfinomabb, legkényelmesebb magadnak megcsinálni, és nyárra betárazni a fagyasztóba a friss gyümölcsökből, zöldségekből összerakott jégkrémeket. Csinálhatsz magadnak cukormentest, laktózmentest, amit csak szeretnél.
Eper-málna-cékla jégnyalóka
(kb. 12 kicsi)
100 g málna
100 g eper
2 + 1 ek agávé szirup
1 db cékla
1/2 narancs
1 cm-es friss gyömbér
1. A málnát és az epret botmixerrel pépesítem, az agávéval édesítem. Egy szilikonforma mélyedéseibe öntöm 3/4 részig tele, és a fagyasztóba teszem. Ha már félig megfagyott, belenyomom a jégkrém pálcikákat, és visszateszem a fagyasztóba.
2. A megpucolt céklát és gyömbért gyümölcscentrifugán átnyomom, a fél narancs levével édesítem. Előveszem a fagyasztóból a jégkrémet, és ráöntöm a céklalevet. Pár óra alatt teljesen kifagyasztom.
Avokádó-datolya jégkrém
(6 db)
1 és fél puha avokádó
4 szem Medjool datolya (puha és nagy datolya)
2 ek tejföl
100 ml habtejszín
80 g fehércsokoládé
20 g pisztácia
1. Az avokádókat megpucolom és kimagozom. Hozzáadom a datolyát is kimagozva, majd a tejtermékeket, és egy botmixerrel leturmixolom.
2. Egy jégkrémforma mélyedéseibe öntöm, beleszúrom a pálcikákat, és a fagyasztóba teszem 4 órára.
3. Ha megfagyott, kiveszem a formából, és olvasztott fehér csokoládéba mártom, és megszórom apróra vágott pisztáciával.