KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. május 13., kedd Szólj hozzá!

2014. május 13., kedd 0 hozzászólás

Tavaszi mánia: Datolya-avokádó jégkrém, eper-málna-cékla jégnyalóka

jégkrémek_eper_avokádó1.jpg

Fejlövésem a jégkrém. Ez tavaszonként felerősödik, miután végigjárom a környék fagyizóit, és inkább a saját házi jégkrémeim mellett döntök. 

Mindig ugyanazt mondom, de legalább mindig ugyanazt is gondolom: a legjobb, legegészségesebb, leggyorsabb, legegyszerűbb, legfinomabb, legkényelmesebb magadnak megcsinálni, és nyárra betárazni a fagyasztóba a friss gyümölcsökből, zöldségekből összerakott jégkrémeket. Csinálhatsz magadnak cukormentest, laktózmentest, amit csak szeretnél. 

jégkrémek_eper_avokádó2.jpg

Eper-málna-cékla jégnyalóka

(kb. 12 kicsi)

100 g málna

100 g eper

2 + 1 ek agávé szirup

1 db cékla

1/2 narancs

1 cm-es friss gyömbér

1. A málnát és az epret botmixerrel pépesítem, az agávéval édesítem. Egy szilikonforma mélyedéseibe öntöm 3/4 részig tele, és a fagyasztóba teszem. Ha már félig megfagyott, belenyomom a jégkrém pálcikákat, és visszateszem a fagyasztóba. 

2. A megpucolt céklát és gyömbért gyümölcscentrifugán átnyomom, a fél narancs levével édesítem. Előveszem a fagyasztóból a jégkrémet, és ráöntöm a céklalevet. Pár óra alatt teljesen kifagyasztom. 

jégkrémek_eper_avokádó3.jpg

Avokádó-datolya jégkrém

(6 db)

1 és fél puha avokádó

4 szem Medjool datolya (puha és nagy datolya)

2 ek tejföl

100 ml habtejszín

80 g fehércsokoládé

20 g pisztácia

1. Az avokádókat megpucolom és kimagozom. Hozzáadom a datolyát is kimagozva, majd a tejtermékeket, és egy botmixerrel leturmixolom. 

2. Egy jégkrémforma mélyedéseibe öntöm, beleszúrom a pálcikákat, és a fagyasztóba teszem 4 órára. 

3. Ha megfagyott, kiveszem a formából, és olvasztott fehér csokoládéba mártom, és megszórom apróra vágott pisztáciával. 

 

fagylalt nyár eper málna cékla datolya avokádó kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr736148349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása