Ezt kínáld ma a pezsgő mellé! Válogass össze mindenféle magot, aztán pirítsd meg mézzel és fűszerekkel, sózd, cukrozd!
Marokkói fűszeres magvak
250 g mandula, kesudió, dió, törökmogyoró vegyesen
2 ek méz
2 ek marokkói fűszerkeverék
2 ek nádcukor
1/2 tk só
a marokkói fűszerkeverékhez:
2 tk római kömény
1,5 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt koriander
1/2 tk chilipor
1/2 tk őrölt paprika
1/4 tk őrölt gyömbér
1/8 tk frissen őrölt bors
1/4 tk őrölt szegfűbors
1. A sütőt előmelegítem 160 fokra (légkeverésest 140-re). Egy tepsire sütőpapírt terítek.
2. A magokat a tepsire öntöm, és 10 percig sütöm.
3. A fűszereket összekeverem, és mézzel egy percig melegítem.
4. A mézes fűszereket a magvakra öntöm, összekeverem.
5. 30 percig pirítom így, de 10 percenként átkeverem.
6. Ha kivettem, várok 4 percet, aztán rászórom a cukrot és a sót, újra átkeverem.
Recept: Girl Versus Dough