Aki nem szereti az édeset, az most ne figyeljen ide! A blondie ugye az egy olyan brownie, ami étcsokoládé helyett fehércsokival készül, innentől szerintem mindenki el tudja képzelni, miről beszélek.
Mint a legtöbb szelet sütinek (gondoljunk például a zserbóra!), ennek is a karamellizálódott széle a legjobb. Komolyan fontolóra vettem, hogy a cukrászdámban külön adagokban széleket is fogok árulni. Szerintem jobb magában megenni, mintha több naposan egy kókuszgolyóban vagy cake popban végeznék.
Matcha blondie
(16 szelet)
240 + 30 g fehér csokoládé
110 g vaj
150 g cukor
3 tojás
80 g liszt
3 tk matcha tea por
egy csipet só
30 g mandula, megpirítva, durvára vágva
porcukor a tetejére
1. A sütőt előmelegítem 200 fokra, és egy kb. 20x20 cm-es szögletes formát kivajazok.
2. A 240 g csokit felaprítom, és a felkockázott vajjal együtt, vízfürdő fölött felolvasztom. Belekeverem a cukrot is, hogy kicsit felolvadjon.
3. Ha már nem forró a massza, egyesével eldolgozom benne a tojásokat.
4. A lisztet összekeverem a matcha porral és a sóval, és ezt is a masszához adom. Végül elkeverem benne a mandulát és a maradék csokit apróra vágva.
5. 10 percig sütöm, aztán egy alufóliát borítok rá, hogy ne égjen meg a teteje. 20 percig sütöm lefedve.
6. Megvárom, hogy kihűljön, akkor porcukrozom és felkockázom.
Recept: Twigg Studios