KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2015. március 09., hétfő 7 komment

2015. március 09., hétfő 7 komment

Csak a házi: Meggyes pite 2.0 (laktózmentes)

meggyes_pite_kicsi.jpg

Sokkal egészségesebb, mint az eredeti, és ráadásul nincs egy óra, mire elkészül. Na ezeket az újításokat szeretem én. Meg a láthatóan emberi kéz alkotta házi sütiket. A házi süti menő! A kuglóf, a pite, a keksz, a kalács! Süssetek otthon sokat! (Mondom ezt úgy, hogy most nyitok cukrászdát ;-)

Meggyes pite 2.0

(kb. 30 db kis kocka)

250 g zabpehely

120 g búza finomliszt + 1 ek

120 g teljes kiőrlésű búzaliszt

200 g nádcukor

1 tk szódabikarbóna

1/2 tk só

175 g kókuszzsír, felolvasztva

2 db tojás

50 g étcsokoládé, apróra vágva

250 g magozott meggy (télen mirelit vagy nyáron friss)

1. Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kikenek kókuszzsírral, és kibélelem sütőpapírral. 

2. Egy keverőtálban összekeverem a zabpelyhet, a kétféle lisztet (a plusz egy evőkanálnyit későbbre tartogatom), a cukrot, a szódabikarbónát és a sót. 

3. Egy másik tálban eldolgozom a felolvasztott kókuszzsírt a tojásokkal. A száraz hozzávalókhoz öntöm, és elkeverem. 

4. A massza felét a tepsi aljára simítom. A meggyet megforgatom az 1 evőkanálnyi lisztben. A lisztes meggyet a tésztára szórom, és így teszek a csokikockákkal is. A maradék zabos masszát egyenletesen a tetejére szórom, és finoman lesimítom. 

5. 175 fokos (légkeverésesben 155 fokos) sütőben 30 percig sütöm. Megvárom, hogy kihűljön, akkor szeletelem fel. 

Recept: Half Baked Harvest

meggy pite sütemény piknik csokoládés laktózmentes zabpehely uzsonna kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr917255255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyáltalán minek kikenni a tepsit, ha utána sütőpapírt teszel bele? A kikenés helyett van a sütőpapír. :D
@Morrancs: a kikenés arra szolgál, hogy ne csússzon el a sütőpapír.
Ha beleöntötted az anyagot, akkor már nem csúszkál semerre. :)
Jól néz ki a süti, de mikor azt olvasom a receptben, hogy zabpehely, többfajta liszt, akkor továbblapozok. Kétfajta liszt van otthon, nem extrák és zabpehely meg sosem volt és a környékbeli boltokban sincs. Passz... pedig megsütném :-)
@SegAn: Hol laksz, ahol nem létezik a zabpehely?
A zabpehely apró szemű?
süti beállítások módosítása