Sokkal egészségesebb, mint az eredeti, és ráadásul nincs egy óra, mire elkészül. Na ezeket az újításokat szeretem én. Meg a láthatóan emberi kéz alkotta házi sütiket. A házi süti menő! A kuglóf, a pite, a keksz, a kalács! Süssetek otthon sokat! (Mondom ezt úgy, hogy most nyitok cukrászdát ;-)
Meggyes pite 2.0
(kb. 30 db kis kocka)
250 g zabpehely
120 g búza finomliszt + 1 ek
120 g teljes kiőrlésű búzaliszt
200 g nádcukor
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
175 g kókuszzsír, felolvasztva
2 db tojás
50 g étcsokoládé, apróra vágva
250 g magozott meggy (télen mirelit vagy nyáron friss)
1. Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kikenek kókuszzsírral, és kibélelem sütőpapírral.
2. Egy keverőtálban összekeverem a zabpelyhet, a kétféle lisztet (a plusz egy evőkanálnyit későbbre tartogatom), a cukrot, a szódabikarbónát és a sót.
3. Egy másik tálban eldolgozom a felolvasztott kókuszzsírt a tojásokkal. A száraz hozzávalókhoz öntöm, és elkeverem.
4. A massza felét a tepsi aljára simítom. A meggyet megforgatom az 1 evőkanálnyi lisztben. A lisztes meggyet a tésztára szórom, és így teszek a csokikockákkal is. A maradék zabos masszát egyenletesen a tetejére szórom, és finoman lesimítom.
5. 175 fokos (légkeverésesben 155 fokos) sütőben 30 percig sütöm. Megvárom, hogy kihűljön, akkor szeletelem fel.
Recept: Half Baked Harvest